Quizien
Image default
Winkelen

112 Hengelo: wat het is en waarom het zo belangrijk is

112 Hengelo is een stichting die al sinds 1975 actief is in de stad Hengelo. De stichting heeft als doel om Hengeloërs te helpen bij problemen waar zij zelf geen oplossing voor hebben. Zo bieden zij hulp bij bijvoorbeeld eenzaamheid, gezondheids- en welzijnszorg, financiële problemen, mensenhandel, justitiële problemen, groepsdruk en hulp bij het onderdak vinden voor daklozen. 112 Hengelo is dus een onmisbaar hulpmiddel voor de stad Hengelo.

Het werkgebied van 112 Hengelo

112 Hengelo heeft als werkgebied het hele stadsgebied, zowel de kern als de wijken. Ze helpen mensen met een diversiteit aan problemen, variërend van groot tot klein. Bijvoorbeeld, als je geen werk hebt en je wilt graag een baan vinden, kun je bij 112 Hengelo terecht. Ze helpen je bij het vinden van de juiste vacatures en bieden coaching en advies bij sollicitatiegesprekken. Over het algemeen is de hulpverlening altijd een stap verder dan alleen maar het vinden van informatie.

Het team achter 112 Hengelo

Het team achter 112 Hengelo bestaat uit vrijwilligers en professionals. De vrijwilligers bestaan uit ervaringsdeskundigen, mensen die zelf een probleem hebben gehad en via de hulpverlening het juiste pad hebben gevonden. Ook zijn er professionals zoals psychologen, begeleiders, maatschappelijk werkers, psychiaters en jongerenwerkers. Het team werkt nauw samen om de best mogelijke oplossing te bedenken. Aan het einde van het traject beoordelen de professionals de vorderingen en kijken ze of er verdere stappen nodig zijn. Hierdoor kan de hulpverlening naar een steeds hoger niveau worden getrokken.

De visie van het team

De visie achter 112 Hengelo is mensen helpen met hun problemen en daarmee ook de kwaliteit van leven in de stad verbeteren. 112 Hengelo wil een bijdrage leveren aan een leefbaar en toleranter Hengelo. Ze geloven dat alle mensen hun problemen kunnen oplossen met behulp van ondersteuning en begeleiding vanuit 112 Hengelo.

Hoe word je geholpen bij 112 Hengelo?

De hulpverlening bij 112 Hengelo bestaat uit een persoonlijk gesprek waarbij de cliënt en maatschappelijk werker samen kijken naar de mogelijke oplossingen. De maatschappelijk werker brengt de cliënt in contact met andere organisaties zoals de Gemeente Hengelo of andere hulporganisaties. Ook staan ze klaar voor praktische adviezen en informatie over onderwerpen zoals werk, opleidingen, vrije tijd, gezondheid en welzijn. Daarnaast houdt 112 Hengelo ook rekening met de financiën van eenieder. Ze bieden verschillende financiële oplossingen voor mensen die geldproblemen hebben.

Afsluiting

Of je nu vrijwilliger of cliënt bent, 112 Hengelo staat klaar om mensen te helpen. Hulp bij problemen is geen luxe; het is een basisbehoefte. Wij zijn er voor iedereen, dus als je een vraag hebt of ondersteuning nodig hebt, klik hier om te weten te komen wat 112 Hengelo voor jou kan doen.

.