De ideale werkplaats inrichten

Posted on november 30, 2017Reacties uitgeschakeld voor De ideale werkplaats inrichten

Voor een doe-het-zelver of klusser is het inrichten van zijn werkplaats het begin voor een zorgeloos klusleven. Een overzichtelijke en handig ingerichte werkplaats zorgt ervoor dat je makkelijk en ordelijk kan werken. Wil ja van dat schuurtje in je tuin of van je garage de ideale klusplek maken? Dan kan je hier wat tips lezen voor de inrichting ervan! 

Alles binnen handbereik

Zorg er ten eerste voor dat al het basisgereedschap aanwezig is. Een boormachine, een schroevendraaier, een hamer zijn bijvoorbeeld onmisbare gereedschappen voor de werkplek. In elke werkplek is het ook handig om al wat schroeven, bouten en moeren te hebben. Om al deze klusgerieven op een overzichtelijke manier in de werkplaats te bewaren, kan je ze coderen. Dat kan op verschillende manieren. Werk bijvoorbeeld met een kleurencodering en geef elk bakje met materiaal een andere kleur. Zo weet je dan dat je houtschroeven in het blauwe bakje kan vinden en moeren in het groene.

Creëer ruimte

Richt je werkplaats in met het oog op het creëren van ruimte. Dat houdt alles veel overzichtelijker en zo is er meer plaats om te klussen. Op deze twee manieren kan je makkelijk je werkplaats ruimtelijk inrichten:

  1. De muur. Klop nagels in de muur waar je het gereedschap aan kan hangen of hang bakjes op aan de wand waar je schroeven en nagels in kan doen. Dat kan je makkelijk zelf doen of je kan een speciaal opbergrek kopen om tegen de muur te bevestigen.
  2. Het plafond. Ook hiervoor kan je zelf aan de slag: hang regenpijpen aan het plafond om er houten latten in te bewaren of bevestig rails aan het plafond zodat je er boxen tussen kan hangen.

Op deze manier wordt er minder vloer- en dus werkoppervlak gebruikt.

Zo kan je een ruime en overzichtelijke klusplaats inrichten waar je ongestoord aan al je projecten kan klussen!

https://moerenbout.nl/