Quizien
Image default
Meubels

De voordelen van voorraadkasten + handige aankooptips

Het fenomeen van de grote voorraadkast of opbergkast begint in Nederland steeds populairder te worden. De trend om grote kasten in huis neer te zetten om veel spullen in op te bergen, is overgewaaid uit de Verenigde Staten. En dat is niet vreemd. Thuis een of meer goede en ruime voorraadkasten hebben staan, heeft namelijk veel voordelen te bieden. Welke mogelijkheden en voordelen biedt een voorraadkast precies? En waar moet je goed op letten als je van plan bent om een nieuwe voorraadkast aan te schaffen voor in je keuken of bijkeuken?

Een overzichtelijke kast voor al je spullen

Een van de prettigste kenmerken van voorraadkasten is natuurlijk de opbergruimte die je hebt. In dit soort hoge en brede kasten kun je een hoop spullen ordelijk en overzichtelijk kwijt. In één oogopslag heb je bij het openen van deze kasten een totaaloverzicht van alle spullen die er in zijn opgeborgen. Of het nu gaat om het speelgoed van je kinderen, voedselproducten, serviesgoed of schoonmaakproducten: een grote opbergkast zorgt ervoor dat je alles snel kunt terugvinden. Prettig is dat je niet meer je hele huis door hoeft te zoeken en allerlei kastjes hoeft te openen om te vinden wat je zoekt. Je weet dat bepaalde spullen in de grote voorraadkast te vinden zijn en niet los door je huis ‘zweven’. En dat scheelt natuurlijk een hoop tijd en moeite. Maar ook ruimte: door één grote kast in bijvoorbeeld de bijkeuken neer te zetten, spaar je op een andere plek in je woning extra ruimte uit. Simpelweg doordat je daar dan minder kasten nodig hebt.

Naast deze praktische voordelen hebben ruime voorraadkasten in de tweede plaats het voordeel dat ze er imposant en stijlvol uitzien. Natuurlijk is de mate waarin een kast visueel mooi is, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Maar een ruime houten voorraadkast staat bijvoorbeeld prachtig in een woning waarin verder ook het nodige hout terug te vinden is. Hout straal namelijk gezelligheid, warmte en sfeer uit. En dat geldt zeker als het om een grote kast met veel ruimte gaat. Tegelijk kan een stalen of metalen voorraadkast heel mooi uit de verf komen in een modern of industrieel ingericht interieur.

Ten slotte is een voordeel van grote voorraadkasten dat er enorm veel keuze is op dit gebied. Zo kun je kiezen voor een voorraadkast met een open uitstraling, dus zonder schuifdeuren of kastlades, maar met open opbergvakken. Een nadeel van deze kasten is dat dit rommelig kan overkomen. Wil je een strakke woonruimte creëren, dan kan een kast met deuren die dicht kunnen beter geschikt zijn. De keuze is volledig aan jou!

Handige aankooptips om de juiste voorraadkast te kiezen

Vanwege de vele soorten en modellen voorraadkasten die er zijn, is het slim om de aankoop van een kast doordacht aan te pakken. Een eerste tip is om een lijst te maken met spullen die je in de voorraadkast kwijt wilt kunnen. Als je dit helder hebt, weet je hoeveel kastruimte je nodig hebt en kun je de selectie van mogelijke voorraadkasten daarop afstemmen.

Belangrijk is om een voorraadkast te kopen die naadloos op de plek past waar je deze wilt plaatsen. Meet de beschikbare ruimte goed op en benut deze zo goed als mogelijk is. Zo verlies je in huis geen onnodige ruimte!

Tegenwoordig kun je via bepaalde online rekenmodules exact bepalen hoe groot je kast mag zijn en hoe deze wordt ingedeeld. Kom je er niet uit, dan kunnen dit soort rekenhulpen je helpen om een kast op maat te vinden!

Ten slotte kun je bij een betrouwbare aanbieder vragen om gericht advies voor de aankoop van een voorraadkast of opbergkast. Neem gerust telefonisch contact op met de klantenservice van de kasten-expert en vraag om advies op maat om de perfecte opbergkast te vinden die bij jou past!