Quizien
Image default
Marketing

Wat is Technische SEO en waarom is het belangrijk voor jouw website?

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze gevonden wordt door je doelgroep. Goede content is daarbij natuurlijk onmisbaar, maar daar houdt het niet bij op. Het is namelijk net zo belangrijk dat jouw website technisch in orde is. Technische SEO (Search Engine Optimization) gaat over het optimaliseren van de technische kant van je website om ervoor te zorgen dat zoekmachines deze beter kunnen vinden en begrijpen.

De betekenis van Technische SEO

Technische SEO omvat alle technische elementen van je website die invloed hebben op de zoekmachine-optimalisatie. Denk hierbij aan de structuur van je website, de laadsnelheid, de URL-structuur en de sitemap. Door deze elementen te optimaliseren, zorg je ervoor dat zoekmachines jouw website beter kunnen vinden en begrijpen. Een goed ingerichte technische SEO zorgt voor een betere ranking in zoekmachines en dus meer en kwalitatief betere bezoekers.

De drie pijlers van Technische SEO

Er zijn drie belangrijke pijlers binnen technische SEO waar je rekening mee moet houden: crawlbaarheid, indexeerbaarheid en mobiele gebruiksvriendelijkheid. Crawlbaarheid gaat over hoe goed zoekmachines jouw website kunnen vinden en doorzoeken. Indexeerbaarheid gaat over hoe zoekmachines je website begrijpen en in hoeverre de content geïndexeerd kan worden. Mobiele gebruiksvriendelijkheid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Steeds meer mensen surfen namelijk op internet via hun mobiele telefoon. Het is daarom belangrijk dat je website responsive is en goed getoond wordt op verschillende apparaten.

Waarom je volgens ons hierin moet investeren

Een goede technische SEO zorgt ervoor dat zoekmachines jouw website beter kunnen vinden en begrijpen. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere ranking en meer kwalitatieve bezoekers. Bovendien draagt technische SEO bij aan de gebruikerservaring van je website. Een website die snel laadt en goed werkt op verschillende apparaten zal voor bezoekers prettiger werken dan een website die dat niet doet. Een website die structureel werkt op het gebied van technische SEO trekt dus niet alleen meer bezoekers aan, maar deze bezoekers zullen ook positiever zijn over je website en langer blijven hangen.

In het kort

Technische SEO gaat over het optimaliseren van de technische kant van je website om ervoor te zorgen dat zoekmachines je website beter kunnen vinden en begrijpen. Hierbij zijn crawlabillity, indexeerbaarheid en mobiele gebruiksvriendelijkheid belangrijke pijlers. Een goede technische SEO zorgt niet alleen voor meer en kwalitatief betere bezoekers, maar draagt ook bij aan de gebruikerservaring van je website.

Veelgestelde vragen over Technische SEO

Wat is het verschil tussen technische SEO en gewone SEO?

Gewone SEO gaat over het optimaliseren van de content van je website om beter gevonden te worden in zoekmachines. Technische SEO richt zich specifiek op de technische elementen van je website.

Hoe kan ik mijn website technisch optimaliseren?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen, zoals het verbeteren van de laadsnelheid, het optimaliseren van de URL-structuur en het zorgen voor een mobielvriendelijke website. Het kan handig zijn om hiervoor een specialist in te schakelen.

Is technische SEO voor elke website belangrijk?

Ja, technische SEO is voor elke website belangrijk. Het zorgt ervoor dat zoekmachines je website beter begrijpen en beter kunnen vinden, wat resulteert in meer en kwalitatief betere bezoekers.

Conclusie

Een goede technische SEO is essentieel voor een goed vindbare en prettig werkende website. Door te focussen op crawlbaarheid, indexeerbaarheid en mobiele gebruiksvriendelijkheid zorg je ervoor dat zoekmachines jouw website beter begrijpen en beter kunnen vinden. Dit leidt uiteindelijk tot meer en kwalitatief betere bezoekers en een betere gebruikerservaring voor je doelgroep. Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van de technische kant van je website? Schakel dan een specialist in die je hierbij kan ondersteunen.