Quizien
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over het verhuizen van domeinnamen

Wat je moet weten over het verhuizen van domeinnamen

Domeinnamen verhuizen kan een stressvol en tijdrovend proces zijn, vooral voor wie nieuw is in het bezit van een zakelijke website. In deze blogpost leggen we uit wat het verhuizen van domeinnamen is, waarom het nodig kan zijn, en hoe je het moet aanpakken. Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt!

 

Wat is het verhuizen van domeinnamen?

Domeinnamen verhuizen is het overbrengen van het adres van je website van de ene hosting site naar de andere. Het gebeurt meestal als je van hosting provider wisselt, of als je je website wilt verhuizen van de ene domeinnaam register naar de andere.

 

Waarom zou ik mijn domeinnaam verhuizen?

Er zijn een paar redenen waarom je je domeinnaam zou willen verhuizen. Eén daarvan is dat je misschien een betere deal vindt voor hostingdiensten bij een andere provider. Een andere reden is dat je misschien een betrouwbaardere host hebt gevonden dan je huidige, dus je wilt er zeker van zijn dat je website zonder onderbrekingen blijft draaien. Ten slotte willen sommige mensen gewoon graag controle hebben over hun aanwezigheid op het web, en beheren ze liever hun eigen domeinen dan dat iemand anders dat voor hen doet.

 

Hoe verhuis ik mijn domeinnaam?

De eerste stap bij het verhuizen van je domeinnaam is het vinden van een nieuwe hosting provider (als die er nog niet is). Als dat eenmaal gedaan is, is de volgende stap het veranderen van de DNS (Domain Name System) instellingen bij de oude host en deze te verwijzen naar de nieuwe host, zodat bezoekers je website kunnen vinden op de nieuwe plek. Daarna moet je alle verwijzingen naar de oude URL op andere sites (social media accounts, e-mail handtekeningen enz.) bijwerken, en ook alle interne links binnen je eigen website. 

 

Aan de slag!

Wil je domeinnamen verhuizen voor de website van je bedrijf? Dan is deze blogpost hopelijk nuttig geweest om een overzicht te geven van wat het inhoudt en hoe je dat het beste kunt aanpakken! Hoewel er bij zo’n grote verandering veel stappen komen kijken, kun je er met elke stap onderweg voor zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt tijdens deze overgangsperiode. 

 

https://www.oxilion.nl/