Quizien
Image default
Onderwijs

Circus op school, spelen en werken tegelijkertijd

Fun en leren tegelijk, organiseer een circus workshop op school

Wat is er voor leerlingen prettiger dan al spelend te leren? Leren door te spelen vergt veel minder energie, of laten we zeggen dat het een ‘andere’ energie vergt dan het klassieke leren op school. Workshops voor school zijn gericht op leren én een onvergetelijke ervaring mogen meemaken. Er wordt heus wel gewerkt in een workshop, daar kun je van op aan. Maar het wordt door de deelnemers vaak niet als werken beschouwd. Hoe komt dit? Welke aanpak schuilt hierachter? Waarom zijn workshops doorgaans leuker dan de gewone vakken op school? We lichten in deze blog een tipje van de sluier op. Lees hier de kracht van workshops op school!

Workshops, overdacht en perfect georganiseerd

Telkens je een externe partner aanspreekt om een workshop in je school te organiseren, dan wordt er grondig overlegd. Hoe oud zijn de kinderen, welke interesses hebben ze en wat is precies het doel van de workshop? Bij elke workshop komt zowel het beleven als het evalueren aan bod. Neem bijvoorbeeld een circus workshop. Je leerlingen leren de verschillende circusdisciplines aan en voeren daarna een spektakel op. Om tot dit resultaat te komen, zijn er uiteraard vaardigheden nodig. Dit leren ze in de workshop. Maar daarnaast moeten ze ook samenwerken met elkaar en ze gaan bijvoorbeeld overleggen om naar hetzelfde doel te streven. Hier gaat het om sociale vaardigheden. Ook dat wordt hen aangeleerd in de circus workshop.

Workshop, dagproject, cultuurdag… het kan allemaal!

Heb je als thema ‘circus’ gekozen, dan kun je kiezen hoe lang je het evenement laat duren. Wordt het een korte workshop of ga je voor een dagproject? Je kunt ook voor je cultuurdag je leerlingen een circusvoorstelling laten maken. Misschien wil je er andere scholen bij betrekken, dan wordt het evenement nog grootser. Laat je je leerlingen hun acts tonen aan elkaar, of ook aan de ouders, juffen en meesters? Hoe groot jij het wil aanpakken, ligt volledig in jouw handen. De organisator van de workshops weet er raad mee! Samen werk je aan een onvergetelijke ervaring van spelen en werken.

https://grotebroer.com