Quizien
Image default
Aanbiedingen

Laser Tag – Een leuke en spannende groepsactiviteit

Laser Tag – Een leuke en spannende groepsactiviteit 

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om te doen met je grote groep vrienden, familie of collega’s? Kijk dan niet verder dan lasergame. Lasergame bestaat al sinds eind jaren tachtig en is een geweldige manier om een spannende tijd te hebben en tegelijkertijd wat lichte lichamelijke activiteit te bieden. Laten we eens kijken wat lasergamen zo bijzonder maakt.

 

De basis van lasertag 

Laser tag is een spel waarbij twee teams van spelers het tegen elkaar opnemen in een race om punten te scoren door lasers op elkaars vesten te schieten. Het team met de meeste punten aan het eind van het spel wint. De spelers dragen vesten met sensoren die detecteren wanneer ze geraakt zijn door een laserstraal van de tegenstander. 

De stralen worden uitgezonden door speciaal ontworpen geweren of phasers die infraroodsignalen uitzenden. De laser tag arena’s hebben meestal obstakels zoals schuilplaatsen, bunkers en muren waarachter spelers zich kunnen verbergen om te voorkomen dat ze door de laserstraal van de tegenstander worden geraakt.

 

Voordelen van lasergamen 

Een van de grootste voordelen van lasergamen is dat het geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Kinderen en volwassenen kunnen samen genieten van deze energieke activiteit, waardoor het perfect is voor familie-uitjes of grotere groepsbijeenkomsten zoals schoolreisjes of bedrijfsevenementen. En omdat lasergamen zowel binnen als buiten kan worden gedaan, kun je de locatie kiezen die het beste bij je past. Lasergamen thuis is zelfs mogelijk!

 

Veiligheidsoverwegingen bij lasergamen 

Hoewel lasergamen over het algemeen veilig is, zijn er een paar veiligheidsoverwegingen die je in gedachten moet houden voordat je gaat spelen. Zorg er allereerst voor dat iedereen die meedoet de regels en veiligheidsvoorschriften voor het spelen van het spel begrijpt – vooral jongere kinderen die misschien niet weten hoe lasers werken. Daarnaast is het belangrijk dat mogelijke gevaren, zoals laaghangende voorwerpen of struikelgevaar, vóór het spel worden weggenomen, zodat iedereen veilig blijft tijdens het spel. Vergeet tenslotte niet om tijdens het spelen beschermende brillen te dragen; ook al zijn lasers bij correct gebruik niet

 

https://www.bubbelbal.nl/