Quizien
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de 4 voordelen van ergonomische bureaus!

Dit zijn de 4 voordelen van ergonomische bureaus!

Sinds de jaren ‘60 is het bureauwerk enorm toegenomen, maar wij mensen zijn niet gemaakt om urenlang in dezelfde positie te zitten. Daarom zijn ergonomische bureaus razend populair. Het is tijdens een werkdag namelijk belangrijk om je lichaamspositie af te wisselen. Als je iets meer investeert in de bureaus in het kantoor kun je kiezen voor ergonomische bureaus. Deze modellen brengen veel voordelen met zich mee voor zowel de werkgever als de werknemer. In dit blog hebben wij die voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Het perfecte bureau voor iedereen

De ergonomische bureaus staan erom bekend dat ze in hoogte verstelbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat ze voor iedereen geschikt zijn. Deze ergonomische bureaus zijn een goede investering in de toekomst, omdat je niet meer voor iedere nieuwe werknemer een speciaal bureau hoeft aan te schaffen. Doordat de bureaus verstelbaar zijn, is het de perfecte werkplek voor iedereen. 

 

Staand en zittend werken

We benoemden al eerder dat de hele dag zitten niet goed is voor een mens, afwisseling is namelijk belangrijk. Met behulp van een ergonomisch bureau komt dat helemaal goed. Er wordt aangeraden om elk uur ongeveer 10 minuten te staan. Die afwisseling zorgt vervolgens ook weer voor een stijging in de creativiteit, energie en concentratie. 

 

Minder werkverzuim

Om ziekteverzuim te voorkomen wil je werkplekken zo ergonomisch mogelijk inrichten. Een ergonomisch bureau is daarbij een belangrijk onderdeel. Het zorgt er namelijk voor dat de werknemers minder fysieke klachten zullen hebben en daardoor zullen ze ook meer tevreden zijn. Als dat niet het geval is loop je risico dat de werknemers niet efficiënt te werk gaan of dat ze zich zelfs ziek melden. 

 

Meer informatie? 

Wil je nou graag meer weten over deze ergonomische bureaus? Ontdek het aanbod van Kato Kantoorinrichting en kom erachter of het misschien iets voor jou is! Bij vragen kun je gerust contact opnemen met de klantenservice, zij geven je graag advies op maat. 

https://www.katokantoorinrichting.nl/