Quizien
Image default
Afvalverwerking

Waarom recyclen belangrijk is

Momenteel wordt onze leefomgeving bedreigd door onszelf. Hiermee wordt bedoeld dat we een slachtoffer zijn van onze eigen daden. Ons milieu is hier een goed voorbeeld van. We vinden het erg dat onze aarde vervuild wordt, maar de mens is zelf het probleem. Het is daarom belangrijk dat we ons inzetten voor het verbeteren van het milieu. Als we zo doorgaan dan is er in de toekomst helemaal geen aarde meer om op te wonen. Recylen is een belangrijk deel van het verbeteren van het milieu. Bij recyclen kunnen er van verschillende soorten afval weer nieuwe grondstoffen gewonnen worden. Dit noemen we ook wel een circulaire economie. 

Verschillende soorten afval

De bekenste vormen van afval die wij kennen zijn glas, karton/papier, GFT, plastic en afval wat je normaliter in de prullenbak gooit. Door het scheiden van al deze voorbeelden, hoeven wij er niet voor te zorgen dat er nieuwe grondstoffen gebruikt moeten worden. Op deze manier gaan de materialen dus niet verloren, maar krijgen ze een nieuw leven. 

Overig soort afval

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je bijvoorbeeld je huis aan het verbouwen bent en niet weet waar je met dit afval naartoe moet. Je kan naast grofvuil, en bouwafval ook komen te zitten met groenafval, puinafval, houtafval en grondafval. Wanneer je in deze situatie terecht komt dan kan je het beste de keuze maken om grotere afvalcontainers te huren. Deze worden in de meeste gevallen aan de juist locatie gebracht, zodat jij ze simpelweg kan gebruiken. Vervolgens wordt deze afvalcontainer ook weer  bij je thuis opgehaald.

Hergebruiken

Een veelvoorkomende fout is dat mensen denken dat hergebruik hetzelfde is als recyclen, maar dat is niet waar. Bij hergebruiken kunnen we denken aan het inleveren van statiegeldflessen bij de supermarkt. Deze flessen worden in dezelfde vorm weer hergebruikt. Bij recyclen gaat het erom dat een materiaal een nieuw en functioneel leven krijgt. Verder ligt er ook veel te veel plastic in de zee en gaat het veel koraal verloren. We moeten er echt bewust van worden dat we stappen moeten ondernemen en recyclen is al een ontzettend mooi begin. 

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/je-huis-slopen-en-opnieuw-bouwen/