Quizien
Image default
Hobby en vrije tijd

Gazonmaaier mes slijpen

Er zijn verschillende methoden om het mes van een grasmaaier te slijpen. Sommige methoden vereisen dat het mes uit de maaier wordt gehaald. Bij sommige maaiers kunt u het mes echter slijpen zonder het te verwijderen. Door het mes te verwijderen krijgt u ook een betere toegang tot de snijkanten. Een handvijl is een goed hulpmiddel om een grasmaaierblad te slijpen. Lees echter zorgvuldig de instructies en ga voorzichtig te werk bij het slijpen van uw maaimes.
Voorzorgsmaatregelen

Als u zelf de messen van uw grasmaaier slijpt, zijn er een paar veiligheidsmaatregelen die u in acht moet nemen. Een daarvan is de noodzaak om het mes uit te balanceren voordat u het opnieuw installeert. Ongebalanceerde messen kunnen leiden tot overmatige trillingen en kunnen schade veroorzaken aan draaiende onderdelen van uw grasmaaier. Gelukkig worden veel messenslijpers voor grasmaaiers geleverd met een instrument om de balans te meten. Dit gereedschap ziet eruit als een grote kegel. Het mes moet door een gat in het midden van het gereedschap worden geplaatst en uitgebalanceerd.

De eerste stap bij het slijpen van grasmaaiermessen is het verwijderen van het mes uit de maaier. Afhankelijk van het type maaier kunt u dit doen zonder het mes te verwijderen. Als u het mes verwijdert, hebt u echter een betere toegang tot de snijkanten en kunt u de schade aan het mes zien. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt tijdens het slijpen van grasmaaiermessen. Het gebruik van een veiligheidsbril wordt altijd aangeraden, ongeacht het type mes dat u heeft.
Soorten grasmaaier messenslijpers

Grasmaaiers zijn geweldig gereedschap, maar ze werken niet zo effectief als ze zouden kunnen als hun messen niet scherp zijn. Gelukkig zijn er twee verschillende soorten grasmaaier messenslijpers, en beide kunnen u helpen de gewenste resultaten te bereiken. Het gebruik van een van deze apparaten is snel, gemakkelijk en bespaart u geld voor het vervangen van messen. Echter, moet u zich bewust zijn van de veiligheidsmaatregelen die betrokken zijn bij grasmaaier blade slijpen.

Het eerste type grasmaaier messenslijper maakt gebruik van een roterend gereedschap of een haakse slijper. Haakse slijpers zijn zeer krachtig en hebben elektriciteit nodig om te werken. Handvijlen kunnen worden gebruikt om een enkel blad te slijpen, maar ze belasten de armen van de gebruiker meer. Toch zijn handvijlen minder duur en veel sneller dan het gebruik van een slijpmachine. Dit type slijpmachine is ideaal voor het slijpen van kleine messen en het maaien van grote oppervlakken.
Een haakse slijper gebruiken

Een bot grasmaaimes scheurt het gras en stelt het bloot aan ziektes en zonneschade. Het is mogelijk om het mes handmatig te slijpen, maar deze methode vergt veel tijd en moeite. Een werkbankslijpmachine of rotatiegereedschap kan de klus in een handomdraai klaren. Een haakse slijper is snel, gemakkelijk en goedkoop, en u kunt hem ook voor andere huishoudelijke taken gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe u een grasmaaierblad slijpt met een haakse slijper.

De eerste stap bij het slijpen van een grasmaaierblad is het uitbalanceren van het blad. De hoek van de slijpvijl moet een hoek van 45 graden vormen, zodat deze in het staal bijt. Na het slijpen is het belangrijk om de balans van het mes te controleren en ervoor te zorgen dat het mes in balans is. Dit is een van de belangrijkste stappen in het proces. Deze stap kan echter moeilijk zijn voor beginners.
Een handvijl gebruiken om een grasmaaiermes te slijpen

Wanneer u een grasmaaierblad slijpt, kunt u het beste de instructies in de gebruiksaanwijzing volgen. Eerst moet u de maaier aan één kant omhoog kantelen en de mesbout van de handgreep losdraaien. Draai vervolgens de mesbout los door de sleutel tegen de wijzers van de klok in te draaien. Slijp vervolgens het mes aan de schuine kant. Om de platte kant te slijpen, volgt u de hoek van de schuine kant. Gebruik vervolgens de vijl om bramen en andere sporen van de vlakke kant van het blad te verwijderen.

Na het snijden van het metaal met de vijl, draait u het blad tot het zeer scherp is. Houd het blad niet met één hand vast, want dat kan gevaarlijk zijn. Bovendien is het moeilijk om de juiste hoek te krijgen. De hoek van het blad is 45 graden wanneer het geslepen is vanaf de snijkant. Als u het mes echter met één hand vasthoudt, kunt u deze hoek misschien niet bereiken. Gebruik de andere hand om het blad vast te houden terwijl u het slijpt.
Een haakse slijper gebruiken om een grasmaaierblad te slijpen

Een haakse slijper is een effectief gereedschap om grasmaaierbladen te slijpen. Het wordt gebruikt om snel en gemakkelijk metaal van de messen te verwijderen. Het beste is om de slijper continu in beweging te houden, zodat hij de gewenste hoeveelheid metaal verwijdert. U moet de machine af en toe stoppen om uw werk te controleren. Als het mes te weinig is vastgedraaid, zal het moeilijk zijn om het te starten. U moet ook de kom van de maaier schoonmaken om u te ontdoen van vuil en stof.

Voordat u een haakse slijper gebruikt om het blad van uw grasmaaier te slijpen, moet u eerst het blad reinigen. De messen zullen waarschijnlijk bedekt zijn met grasresten. U kunt ze schoonmaken door ze in te smeren met penetrerende olie en ze een tijdje te laten zitten. Gebruik vervolgens een harde borstel om het resterende vuil weg te schrobben. Een slijpsteen kan het blad ook dof maken als het te scherp is.