Quizien
Image default
Bedrijven

Interieur tips voor verschillende soorten vloeren

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw woning of kantoor? Zou je graag willen weten welk interieur bij een gevlinderde betonvloer of een PVC vloer past? In deze blog leggen wij je uit welke meubels en kleuren bij de verschillende soorten vloeren passen.

Gevlinderde betonvloer: modern of landelijk

Een gevlinderde betonvloer heeft van zichzelf een wat ruwere structuur, maar deze kan ook behandeld worden. De behandelde vloer is voorzien van een glanslaagje. Bij de gevlinderde betonvloer zie je vaak een modern interieur terugkomen. De meubels zijn strak, voorzien van metalen poten en lederen bekleding. Kleuren die in een modern interieur terugkomen zijn neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit. De betonvloer komt niet alleen in de moderne interieurs voor, maar ook in een landelijke woonstijl. Houd je van een landelijke woonstijl? Dan kan jij je hart ophalen bij houten meubels, rieten accessoires en zachte tinten zoals grijs, bruin en groen.

PVC vloer als perfect alternatief voor laminaat

De PVC vloer wordt steeds vaker gekozen als alternatief voor laminaat. Dit type vloer past uitstekend in een landelijke woonstijl, maar kan natuurlijk in diverse kleuren gekozen worden. Kies je voor een PVC vloer met een neutrale of een houtlook, dan kunnen de meubels bijvoorbeeld in een zwarte, grijze of witte kleur worden uitgekozen. Een visgraat PVC vloer zien we ook steeds vaker terug in een landelijk interieur. Meubels in lichte kleuren passen hier perfect bij, zodat je het interieur een beetje rustig houdt. De visgraatvloer is iets drukker, waardoor het interieur wat lichter en rustiger moet blijven.

Troffelvloer voor een moderne uitstraling

De troffelvloer wint de laatste jaren aan populariteit. Wanneer je van een moderne en industriële look houdt is deze vloer een uitstekende keuze. Denk bij de inrichting aan donkergekleurde meubels, zwarte en metalen elementen in huis. Ook glas past perfect bij de troffelvloer. Wil jij ook een zeer strakke en gladde vloer en kies je voor een minimalistische inrichting? Dan past de troffelvloer perfect bij jou. Deze vloer wordt ook veel in hygiënische ruimten gebruikt, zoals in behandelkamers van tandartsen of in wachtkamers.

Gietvloer voor een industriële look

Overweeg je om jouw woning of kantoor te voorzien van een gietvloer? De gietvloer is een industriële vloer en wordt zowel in kantoren als in woningen gebruikt. De gietvloer is enorm strak en past in een industrieel interieur, maar ook in een modern interieur. Meubels die je vaak terugziet in een woning met een gietvloer zijn meubels in een metalen uitvoering, veel glaswerk en bijvoorbeeld een grote, witleren bank. Qua kleurgebruik passen neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart.