Quizien
Image default
Bedrijven

Inspiratie voor jouw huis opdoen? Wij lichten de mooiste trends van 2021 voor je uit.

We zijn nu over de helft van het jaar en we komen er meer en meer achter wat de leukste trends zijn op het gebied van interieur inspiratie in 2021.

In deze post hebben we een paar van de de interieurtrends van 2021 verzameld die ons zijn bijgebleven. Er is veel aandacht voor comfort (zowel qua inrichting als kleurtonen), een hang naar de bekende moderne ‘granny style’ en vintage inrichting en ook duurzaam design en verbinding met de natuur zullen steeds belangrijker worden.

 

Een comfortabel huis

Comfort is momenteel de belangrijkste ‘home decor trend’, het is waarschijnlijk waar we allemaal naar verlangen. We brengen meer tijd thuis door dan ooit tevoren, niet alleen om te ontspannen, maar we zijn ook thuis gaan werken en ik voorspel dat we in de toekomst thuis zullen blijven werken (want ja, dat weten we nu zeker die ontmoeting had echt een e-mail of op zijn minst een Zoom-oproep kunnen zijn)

 

Minder ontwerp, meer comfort

Heel leuk die design bank, maar misschien niet het meest ontspannende om een ​​avondje je favoriete programma op Netflix te bingewatchen. Het is een item dat we meer zullen zien in deze blogpost over interieurtrends, maar ik zie een trend naar minder perfect ontworpen ruimtes en een grotere focus op comfort (en een grotere mix op het gebied van woondecoratie, maar daarover later meer).

Grote comfortabele banken in comfortabele stoffen (fluweel is nog steeds een grote design trend) zullen we in de toekomst veel gaan zien en deze nieuwe stoelen zijn vaak in felle kleuren zoals roze, mosterd geel en groen. (foto’s: Joybird, Andrea Papini, Kate Spiers, Maker en Zoon)

 

Warme kleuren

Comfort gaat niet alleen over meubels, maar ook over kleur. Dit jaar staat helemaal in het teken van geruststellende kleurtinten (met af en toe een felle kleur bom). De kleurentrends zorgen ervoor dat je thuis wilt blijven, want je wordt omringd door warme aardetinten, zacht roze en natuurlijke blauwtinten. Kijk ook altijd eerst naar kleuren wanneer je wooninspiratie op wilt doen.

 

Granny-style (maar dan op de leuke manier)

Ik denk echt dat oma-stijl een lichte negatieve toon heeft, maar dat is helemaal niet wat ik wil dat je voelt als je dit ziet. In 2021 verlangen we weer naar dat geruststellende, vertrouwde gevoel van het huis van je grootouders (waarschijnlijk beïnvloed door de Corona-pandemie).

Maar het is duidelijk dat deze oma-stijl een kleine frisse update krijgt om hem klaar te maken voor het leven van de 21e eeuw. Het is een trend die ik veel zie in de woningen die ik tijdens mijn werk tegenkom, denk aan bloemmotieven, antiek decor en zachte vrolijke kleurtinten.