Quizien
Image default
Meubels

Welk raamfolie is geschikt voor mijn badkamer?

Kunnen de mensen op straat jou zien als jij onder de douche staat? Dan wordt het hoog tijd om daar iets tegen te doen. Heb hebben van gordijnen in badkamers biedt niet altijd de oplossing aangezien veel gordijnen verspochten door de vochtige lucht. Gelukkig biedt raamfolie wel een goede oplossing. Raamfolie is plakfolie voor ramen. En dit werkt echt anti inkijk! Vandaag gaan we eens wat dieper in op de soorten raamfolie voor badkamers. Welke kun je gebruiken voor vochtige ruimtes en welke niet? Welke is inkijkwerend?

Welk raamfolie voor badkamer gebruiken?

Raamfolie is gemaakt van pvc. Een dik soort plastic. Dit materiaal is heel goed bestand tegen vochtige en natte ruimten. Het maakt niet zoveel uit op welk soort jouw keuze valt, want het kan allemaal heel goed tegen water. Voor jezelf moet je wel de afweging maken of je zelfklevend folie wilt bestellen of dat je voor statisch folie wilt gaan. Dat laatste plakt op je ramen zonder plaksel, echt ideaal. Maar het is dan wel weer wat duurder dan het plakfolie voor ramen. Als je voor jezelfd eenmaal besloten hebt of het statisch of zelfklevend folie moet worden, dan moet je natuurlijk ook nog een leuke print uitzoeken. Raamdecoratiefolie is verkrijgbaar met vogeltjes, met huisjes, met bloemen en streepjes. Maar voor badkamers kiezen de meeste mensen een effenkleurig print. Melkglasfolie en gezandstraald folie zijn hierin favoriet. Het werkt goed tegen inkijk. Alleen als jouw douche echt pal achter het raam zit, moet je overwegen en testen of de anti inkijk voldoende is. Voordeel van deze keuze is dat je dus nog wel daglicht binnen krijgt. Iets wat je dus met lamellen niet hebt.

 

Waar raamfolie kopen?

Raamfolie vind je onder andere bij bouwmarkten. Daar hebben ze wel vaak kleine rolletjes. Dus als je echt wat meer keus wilt hebben en meer keus in lengtes, dan kun je beter online shoppen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Raamfolieonline. Deze webshop is 100% gefocused op folies. Hier zul je dus ongetwijfeld gaan slagen.