Quizien
Image default
Zakelijk

Hoe thuiswerken in de zorg mogelijk is

Waarom thuiswerken in de zorg is nodig

De vraag naar zorg on demand wordt steeds groter. iedere dag weer worden triagisten en doktersassistentes ermee geconfronteerd. Dat is terug te zien in de vele telefoontjes die ze iedere dag krijgen met een zorgvraag van een patiënt. Door de coronapandemie is dit alleen maar méér geworden en was er tegelijkertijd ook nog eens sprake van lockdowns waarbij mensen zoveel mogelijk thuis moesten blijven werken. Hierdoor zijn ook piekmomenten verschoven van het telefoonverkeer. Waar voorheen de piek altijd lag tussen 08.00u en 08.30u is dat nu verruimd naar tussen 08.00u en 10.00u. Dit vraagt om meer flexibiliteit om de piek over een lagere periode van tijd op te kunnen vangen. Maar hoe doen we dat?

Flexibele schil in de zorg

Extra goed gekwalificeerd personeel in de zorg is steeds moeilijk om te vinden. De vraag naar goed personeel stijgt, terwijl ondertussen en krapte is én tegelijkertijd meer zorgvraag is. De huisartsenspoedpost blijft ondertussen groeien. Hoe kun je dan toch extra collega’s inzetten tijdens drukke momenten?

Zoals eerder vermeld heeft thuiswerken door corona een enorme vlucht omhoog genomen. Waar voorheen thuiswerken eerder een uitzondering is, is dat nu eerder een regel voor veel werkgevers. Thuiswerken is daarom een hele goede oplossing voor het tekort aan personeel én om aan de zorgvraag te voldoen. Maar thuiswerken in de zorg komt eigenlijk zelden voor. Dat heeft o.a. te maken met de verwerking van privacy gevoelige informatie en patiëntendata. Het is namelijk verplicht dat deze data veilig en goed afgeschermd blijft. Gelukkig kunnen we bij Vcare een thuiswerkplek in de zorg realiseren dat voldoet aan wet- en regelgeving.

De uitdagingen voor thuiswerken voor de zorg

Een van de grootste uitdagingen voor thuiswerkplekken is veiligheid. Aan techniek geen gebrek om perfect ingerichte werkplekken te maken die voorzien zijn van alle gemakken. Een aan breedbandinternet mogelijkheden is er ook geen gebrek in Nederland gelukkig. Hoewel er voldoende communicatieoplossingen in de zorg zijn, zijn ze niet allemaal even veilig.

Doorgaan communiceren de meeste applicaties via het traditionele www communicatiekanaal. Bij Vcare doen we het anders. Onze applicaties communiceren via een separaat datalijn. Onze netwerken zijn gescheiden van de standaard IP lijn en daarom kunnen we een hoge mate van veiligheid bieden en persoonsgegevens afschermen. Ook kunnen we een veel hogere betrouwbaarheid bieden op ons netwerk.

Gemakkelijk werken in de cloud

Om thuiswerken te stimuleren moet het gebruiksvriendelijk zijn en eenvoudig in gebruik als in zijnde ‘plug and play’. Alle communicatieoplossingen van Vcare draaien in de cloud, wat betekent dat alles bereikbaar is via het internet. Maar bieden we telefonieoplossingen zoals Vcare Mobile connect die het mogelijk maken dat je op hetzelfde nummer bereikbaar bent als de praktijk. De mobiel vormt dan een integraal onderdeel van de praktijk vanuit Vcare met alle voordelen zoals coördinatie, rapportage en kostenbeheer. Met altijd één centraal nummer voor alle patiënten , zonder vrijgave van privé nummers, kan zorg flexibel en veilig blijven voor iedereen.

Ook handig: de thuiszorgplanner van Vcare

Een andere mooie toevoeging voor zorgprofessionals is Vcare Scheduler! Hiermee is het mogelijk om voor thuiszorgplanners gemakkelijk om voor patiënten afspraken in te plannen. En dit is mogelijk vanaf iedere werkplek locatie. Zodra een patiënt belt worden de patiëntengegevens opgehaald en kan de zorgverlener direct een afspraak inplannen. De applicatie zelf is eenvoudig te bereiken via een beveiligde, digitale omgeving.

https://www.vcareconnect.nl/