Quizien
Image default
Zakelijk

Outplacement in Den Haag

Meestal wordt outplacement ingezet wanneer een medewerker wordt ontslagen. Maar wat is outplacement nu eigenlijk en hoe gaat het in zijn werk?

Outplacement is het begeleiden van ontslagen medewerkers in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Ook komt het voor dat outplacementbureaus medewerkers begeleiden naar een nieuwe baan voordat deze ontslagen worden dus voordat het ontslag daadwekelijk aan de orde is. Daarnaast begeleiden outplacementbureaus bedrijven die vacatures hebben die opgevuld moeten worden.

Ontslag is voor niemand leuk. Of dit nu komt door een arbeidsconflict, een reorganisatie of boventalligheid. De weknemer komt toch op straat te staan, hoe je het ook bekijkt. Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht zijn bedrijven die medewerkers ontslaan verplicht een transitievergoeding te betalen aan de werknemer waarmee deze zich kan laten begeleiden door een outplacementbureau in het vinden van een nieuwe baan. De hoogte van deze transitievergoeding is ven meerdere factoren afhankelijk. De transitievergoeding berekenen kan op de website van Werkcontact.

Outplacement Den Haag

Werkcontact is een outplacementbureau in Den Haag en is sinds 2003 actief in het bemiddelen van ontslagen medewerkers naar een nieuwe baan middels outplacement. Het bureau heeft veel kennis van de arbeidsmarkt in Den Haag en weet de weg in werkgeversland. Er is veel ervaring aanwezig om ontslagen medewerkers weer elders aan de slag te krijgen. De coaches van Werkcontact kennen de arbeidsmarkt in Den Haag door en door. Werkcontact is bovendien gespecialiseerd in de oudere werknemer. Juist die groep heeft belang bij outplacement. Want oudere werknemers hebben vaak lang niet gesolliciteerd en weten vaak niet waar ze moeten starten. Ze beschikken wel is waar over een uitgebreide werkervaring maar dat geldt niet voor hun ervaring met solliciteren.

Het outplacementtraject

Vaak begint een outplacementtraject met een vrijblijvende kennismaking. Wanneer er een klik is tussen de ontslagen werknemer (de cliënt) en de coach wordt er een offerte voor een plan van aanpak opgemaakt. In zo’n plan van aanpak kunnen verschillende outplacement modules worden opgenomen, zoals beroepenoriëntatie, sollicitatietraining en jobhunting.

Benieuwd naar de mogelijkheden van outplacement? Kijk dan eens op de website van Werkcontact voor meer informatie.

https://www.outplacementverzekering.nl