Quizien
Image default
Bedrijven

Laatste groet bij Uitvaart Utrecht

Uitvaart Utrecht verzorgt al jaren uitvaarten. Wij kennen de tradities en rituelen van verschillende culturen en hebben de ervaring en middelen om uw familie hierin zo goed mogelijk te begeleiden. Wij streven ernaar om de wensen van de overledene en van zijn/haar familie zo goed mogelijk na te leven. Om dit te kunnen doen bieden wij een luisterend oor en bespreken wij met u de mogelijkheden over het regelen van een uitvaart in Utrecht. 

Begrafenis of crematie 

Wanneer iemand overlijdt wordt deze persoon begraven of gecremeerd. Uitvaart Utrecht besteedt veel aandacht aan het onderhouden van de locaties waar overledenen rusten. Wanneer een persoon wordt gecremeerd kan ervoor worden gekozen om de urn mee te nemen of op de hiervoor bestemde locatie te laten staan bij Uitvaart Utrecht. De as kan ook worden uitgestrooid op deze locatie of op andere locaties. Voordat de as terecht komt bij naasten moet het eerst vier weken opgeborgen worden in het crematorium. Dit moet volgens de Wet op de Lijkverzorging.

Onbekende wensen

Het komt helaas ook weleens voor dat een persoon geheel onverwachts overlijdt. De wensen zijn vaak dan niet bekend bij de naasten. Wij begrijpen hoe moeilijk en emotioneel dat is. Uit ervaring weten de medewerkers van Uitvaart Utrecht goed hoe zij hiermee om moeten gaan en hoe zij toch samen met u een uitvaart kunnen verzorgen wat aansluit op het karakter van de overledene. Om daar tot te komen voeren we een rustig gesprek met u waarbij tijd geen factor speelt. Samen bespreken we een aantal opties en mogelijkheden om de overledene nog een laatste eer te bewijzen en om alle betrokkenen de mogelijkheid te geven waardig afscheid te nemen. Heeft u vragen? Of wilt u zelf een gesprek over uw laatste wens? Neem contact op via de website van Uitvaart Utrecht.