Quizien
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor het schoonmaken van je tuintegels

Tips voor het schoonmaken van je tuintegels

Bij de meesten is het ieder jaar weer aan de orde, het schoonmaken van de tuintegels. Vooral na een flinke natte herfst en ook winter, is de kans vrij groot dat je tegels onder de groene aanslag zitten. Dit is natuurlijk richting het voorjaar geen gezicht. Tijd om hier wat aan te doen dus. Om je een handje te helpen, hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij tegen in een handomdraai schoon hebt en nog belangrijker, ook voor het volgende jaar kunt beschermen tegen deze groene aanslag.

 

Water en sopje

De manier die door veel mensen worden gebruikt, is het gebruik van een sopje. Uiteraard werkt dit prima, maar of het echt effectief is, dat valt te bezien. Wat je namelijk vaak ziet, is dat de aanslag dusdanig aan de tegels is gaan hechten, dat het je een hele hoop kracht kost om deze aanslag los te kunnen weken. Het gebruik van een hoge druk kan dan misschien uitkomst bieden. Hiervoor kun je natuurlijk de Beste hogedrukreiniger gebruiken, zodat je de tegels een stuk gemakkelijker schoon kunt spuiten, zonder dat er een bezem bij aan te pas hoeft te komen.

 

Groene zeep

Als we het hebben over echte tips van vroeger, dan is groene zeep natuurlijk een perfecte manier om ook je tuintegels mee schoon te maken. Je kunt namelijk wel een hoge druk die als best getest is gebruiken, maar dit kan er ook voor zorgen dat je het zand onder je tegels vandaan spuit, waardoor je kans hebt op verzakkingen. Kies je voor groene zeep, dan kan dit natuurlijk niet. Wel is het hierbij belangrijk dat je naast de groene zeep ook een bezem gebruikt om vervolgens de groene aanslag mee te kunnen verwijderen. We kunnen je namelijk verzekeren dat succes gegarandeerd is wanneer je het op deze manier doet.