Quizien
Image default
Aanbiedingen

Marsepein? Fondant? Wat is het verschil?

Houd jij van bakken en alles wat daarbij hoort? Dan heb jij vast en zeker wel eens gehoord van fondant en marsepein. Dit zijn toevoegingen die je kunt gebruiken tijdens het bakken van allerlei lekkernijen. Met fondant geef je bijvoorbeeld jouw baksel een vrolijke twist. Fondant is dan ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren waarmee je de leukste vormen kunt creëren om jouw baksel te versieren. Vaak wordt fondant verward met marsepein. De twee lijken op elkaar, maar zijn zeker niet hetzelfde. Ben je benieuwd naar het verschil tussen deze twee? Lees dan snel verder.

Fondant

Allereerst fondant. Zojuist heb je al gelezen dat fondat ideaal is om je baksel mee op te vrolijken, maar waar is dit van gemaakt? Glucose en suiker. Fondant is in de basis een suikerpasta die wordt gemaakt door zowel suiker als glucose te koken. Er zijn twee soorten fondant op de markt: rolfondant en modelleerfondant. Rolfondant is met name geschikt om cupcakes en taarten te beklden. Deze fondant wordt makkelijk uitgerold met een deegroller waardoor je jouw baksel kunt bekleden. Modelleerfondant daarentegen is een stuk steviger. Hierdoor is deze soort vooral geschikt om figuurtjes te maken die je op bijvoorbeeld een taart kunt zetten.

Marsepein

Dan nu marsepein. Wat wel hetzelfde is tussen deze twee, is dat marsepein ook een suikerpasta is die geschikt is om baksels te versieren en bekleden. Het verschil? Marsepein bestaat niet alleen uit suiker en glucose, maar ook uit amandelen. Hierdoor is het een stuk vetter en daardoor droogt het niet uit. Fondant bevat geen amandelen en dus minder vet. Hierdoor kan fondant wel uitdrogen. Waarom zou je dan tóch voor fondant kiezen boven marsepein? Hiermee kun je strakkere creaties maken waardoor de presentatie van jouw baksel de lucht in schiet.

Kies de juiste

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en kleuren fondant en marsepein. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste kiest. Wil je binnenkort fondant of marsepein gebruiken voor een boost van jouw baksels? Neem een kijkje in de online shop van Baktotaal Bouwhuis. Zijn hebben alles wat je nodig hebt om te bakken en dus ook de lekkerste fondant en marsepein.

https://www.bouwhuis.com