Quizien
Image default
Dienstverlening

Ben jij al van het gas af?

Veel gas verbruiken is steeds minder van deze tijd. Gas is nu extreem duur en het is niet goed voor de planeet. Er zijn daarom een aantal stappen die je kan ondernemen om steeds minder gas te verbruiken. Zo kan je van koken op een gasfornuis overstappen naar koken op een elektrische kookplaat. Deze plaat moet de Elektricien Purmerend of een andere elektricien bij jou in de buurt dan aansluiten. Het zelf aansluiten van de kookplaat is niet handig, omdat een verkeerde aansluiting gevaarlijk kan zijn. Bovendien zorgt de elektricien ervoor dat de gehele plaat werkt en de stoppen niet doorslaan als je de plaat gebruikt. 

Isoleren voor een duurzamer huis

Als de Elektricien Purmerend is langs geweest en je veilig kan koken zonder gas, is het tijd voor de volgende stap die leidt naar minder gasverbruik. Die stap is zorgen voor een goed geïsoleerd huis. Het verwarmen van jouw huis gaat namelijk door middel van gas. Wat je dus niet wilt, is dat alle warme lucht naar buiten verdwijnt en dat je gas moet blijven stoken, om je huis te verwarmen. Wat je wel wilt is dat alle warme lucht bij jou in huis blijft. Dit kan door middel van ramen met dubbel glas, dakisolatie en door je spouw te laten opvullen met isolatiemateriaal, de zogenoemde spouwmuurisolatie. 

Minder douchen is minder gas

Tot slot kan je ook voor een lager gasverbruik zorgen door het warmwaterverbruik aan te passen als je doucht. Hiervoor is het belangrijk dat je korter en minder heet doucht. Gas wordt namelijk gebruikt om je water te verwarmen. Als je dus korter gaat douchen en ook nog eens minder warm, zal je een stuk minder gas verbruiken. Als je dit uit jezelf nou moeilijk vindt, kan je een timer zetten voor maximaal vijf minuten douchen. Zo zorg je dat je er op tijd uit bent en niet te veel gas hebt verbruikt. Bovendien is dit ook op een andere manier goed voor het milieu, omdat je minder water verspilt.