Quizien
Image default
Dienstverlening

Dit is alles wat je moet weten over stroomstoringen

We gebruiken allemaal stroom. Elke plek waar je naartoe gaat wordt er stroom gebruikt. Bijvoorbeeld als je naar de supermarkt gaat of als je met het openbaar vervoer gaat reizen. Een stroomstoring is erg vervelend omdat je dan geen gebruik kan maken van het stroom. Als je geen gebruik kunt maken van het stroom dan kun je heel veel van je dagelijkse bezigheden niet meer doen. Je kunt bijvoorbeeld geen televisie meer kijken, niet meer koken, de was niet meer doen, de thermostaat niet meer gebruiken etc. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je moet doen bij een stroomstoring. 

Zo ontstaat een stroomstoring

Een stroomstoring kan ontstaan door verschillende dingen. Als je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt dan kan er overbelasting ontstaan. Overbelasting ontstaat doordat je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een groep zijn aangesloten. Overbelasting veroorzaakt kortsluiting, en kortsluiting veroorzaakt stroomstoringen. Overbelasting kan ook ontstaan door een defect in een apparaat. Een defect in een apparaat komt bijvoorbeeld doordat het apparaat nat is geworden. Het kan ook komen doordat een apparaat beschadigde elektriciteitskabels heeft. Daarom is het belangrijk om je apparaten regelmatig te controleren op schade. 

Dit moet je doen bij een stroomstoring

Als je een stroomstoring hebt dan is het belangrijk dat je eerst naar de buren gaat om te kijken of ze ook last hebben van de stroomstoring. Als ze ook last hebben van de storing dan is er sprake van een lokale storing. Als er een lokale storing is dan is het belangrijk om het nationale storingsnummer te bellen. Als je belt dan wordt er een melding gemaakt van de stroomstoring. Als de stroomstoring bij jou thuis zit dan moet je achterhalen waar het probleem vandaan komt. Of je moet een elektricien inschakelen die weet hoe hij een stroomstoring kan verhelpen.