Quizien
Image default
Dienstverlening

Hoe worden grafstenen gemaakt?

Een grafsteen op het graf van een overledene laten plaatsen, is het laatste wat nabestaanden ter nagedachtenis van hun dierbaren, kunnen doen. Daarom worden grafstenen niet alleen met zorg uitgekozen, maar door ons ook met de grootste zorg gemaakt.

Hoe wordt een grafsteen gemaakt? Zo wordt een grafsteen gemaakt

Grafstenen worden meestal gemaakt met behulp van een combinatie van snede, graveer- en potlijsttechnieken. In de meeste gevallen worden de grafstenen gemaakt van graniet, marmer, leisteen of andere natuurlijke steensoorten. De steen wordt gesneden en gevormd met behulp van een waterstraal of een elektrisch gereedschap. Vervolgens wordt het ontwerp van de steen gegraveerd of in reliëf gebracht, en wordt de steen gepolijst.

Hoe worden letters op grafstenen gezet?

Letters van namen of gedenkteksten op grafstenen worden meestal gezet met behulp van een sjabloon en een speciaal steensnijwerkmiddel. Het steensnijwerkmiddel is een stuk gereedschap dat speciaal is gemaakt om in steen te snijden, en de sjabloon is een mal die wordt gebruikt om de juiste lettergrootte en -vorm te bepalen. Om de letters op de steen te zetten, wordt het steensnijwerkmiddel gebruikt om langs de lijnen van de sjabloon te snijden.

Welke steensoort blijft het langst mooi als grafsteen?

Marmer is de meest gebruikte materiaal voor grafstenen omdat het een harde, slijtvaste steensoort is die lang mooi blijft. Graniet is ook een populair materiaal voor grafstenen omdat het ook erg hard is en makkelijk te bewerken is. Graniet is een veelgebruikte materiaal voor grafstenen. Het is stevig, duurzaam en heeft een mooie glans. Graniet is een harde steensoort waardoor het goed bestand is tegen slecht weer en andere omgevingsfactoren die grafstenen aantasten. Graniet is ook relatief kleurvast, wat betekent dat het er na vele jaren nog steeds mooi uitziet. Bovendien is het relatief eenvoudig om er een mooie afwerking op te maken.
Andere populaire steensoorten voor grafstenen zijn zandsteen, leisteen en bluestone.

Een grafsteen in de vorm van een hart, kan dat?

Wij maken ook grafstenen in de vorm van een hart of een andere symbolische vorm. Deze grafstenen worden vaak afgewerkt met gebeeldhouwde versieringen. Het is ook mogelijk om een grafsteen in de vorm van een gesneden hart of een abstract hartontwerp te laten maken. Afhankelijk van de stijl en de afwerking kan de prijs variëren.

Een rots als grafsteen, hoe wordt dat gemaakt?

Rotsgraven zijn indrukwekkend omdat ze kracht en vereeuwiging uitstralen. De rotsen worden meestal gemaakt door een steenhouwer met behulp van een boor en een beitel. De rots wordt geboord om een gat te maken waarin de steenhouwer de gewenste vormen kan uithouwen. De beitel wordt gebruikt om de contouren van de grafsteen te beitelen, waardoor de steenhouwer de gewenste afbeeldingen, symbolen en teksten kan creëren. Nadat de steenhouwer klaar is met het beitelen, wordt de grafsteen met een speciale lak afgewerkt om de tekst te beschermen.

Hoeveel overleden mensen kunnen in een familiegraf worden bijgezet?

Het hangt af van het type familiegraf dat wordt gekozen. In sommige familiegrafen kunnen maximaal 6 overleden mensen bijgezet worden, terwijl andere familiegrafen een onbeperkt aantal mensen kunnen herbergen. De grafsteen wordt hierop aangepast. Indien er een familielid is overleden wordt de naam van de overledene op de steen bij de andere namen gezet.

Hoe worden glazen grafstenen gemaakt?

Glazen grafstenen worden meestal gemaakt door het gebruik van gehard glas dat wordt gesneden en geslepen om de gewenste vorm te krijgen. Nadat het glas is gesneden en geslepen, wordt het gegoten in een metalen frame dat het glas in de juiste vorm en stevigheid houdt. Wanneer het frame met het glas is gevormd, worden er graveringen en afbeeldingen in het glas gezet. Deze graveringen en afbeeldingen kunnen worden gezet met een laser of met de hand gegraveerd met een verscheidenheid aan gereedschap. Nadat de graveringen en afbeeldingen zijn gezet, wordt het glas vervolgens gepolijst om te worden gehard en om een glanzende finish te krijgen.

Wat kost een grafsteen?

De kosten van grafstenen en gedenkmonumenten kunnen variëren, afhankelijk van de grootte, het materiaal en de afwerking. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €5000, maar het kan altijd goedkoper en ook altijd duurder, afhankelijk van persoonlijke wensen. In onze shop verkopen wij ook budget grafstenen. Het gaat om mooie, betaalbare grafstenen. Neem direct een kijkje om een indruk te krijgen van alle soorten grafstenen.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafmonumenten/grafstenen