Quizien
Image default
Woningen

Wat word er verkocht bij een kringloopwinkel?

Heb je wel eens gehoord van een kringloopwinkel? Kringloopwinkels verkopen vaak tweedehands spullen. Deze spullen worden verzameld of gebracht door mensen zelf, die bijvoorbeeld hun oude bank niet meer gebruiken. Wanneer je spullen bij de kringloopwinkel brengt, is dit meestal een donatie en krijg je er niks voor terug. Kringloopwinkels verzamelen vaak ook zelf tweedehands spullen, deze spullen worden meestal gevonden langs de weg of worden opgehaald bij leegstaande huizen. 

Meubels 

Kringloopwinkels zorgen er meestal voor dat de meubels die ze verkopen in nog goede staat zijn of ze worden weer opgeknapt en worden op die manier doorverkocht. Meubels zoals stoelen, tafels, banken, kasten etc worden in de winkels verkocht. Deze spullen worden allemaal voor een redelijk goedkope prijs verkocht omdat ze al gebruikt zijn. 

Servies 

Niet alle kringloopwinkels verkopen gebruikt servies, maar je kunt in veel kringloopwinkels mooie sierlijke servies vinden, zelfs soms van een bekend merk. Borden, bestek, onderzetters of glazen worden allemaal in goede staat aangeboden en als je mazzel hebt kun je ze zelfs nog in een hele set krijgen. 

Boeken

Heb je geen geld voor een bibliotheek of ben je gewoon enorme fan van oudere boeken? Dan kun je heel goed bij een kringloopwinkel terecht voor dit soort dingen. Oude boeken of bijbels worden hier verzameld en worden graag nog eens gelezen. Je kunt er bijvoorbeeld veel boeken vinden over de tweede wereldoorlog of over de slavernij. 

Kleding 

Kringloopwinkels verkopen niet alleen huis spullen, ze hebben ook heel vaak gebruikte kleren hangen. Je kunt er heel veel vintage kleding vinden. Ben je een grote fan van vintage kleding en ben je opzoek naar een nieuwe outfit? Dan ben je bij een kringloop aan het juiste adres. De kledingstukken worden voor zover nodig gerepareerd en voor hele aantrekkelijke prijs weer verkocht. 

Zoals je ziet bieden kringloopwinkels genoeg spullen aan en is het ook zeker aan te raden om er eens een kijkje te nemen. Kijk op het blog van Huis-Inrichten voor kringloopwinkels in Amsterdam!