Quizien
Image default
Woning en Tuin

Woonverzekering afsluiten

Als eigenaar van een koopwoning, heb je zowel een inboedelverzekering als opstalverzekering nodig. Deze verzekering gecombineerd wordt ook wel de woonverzekering genoemd. Zodra je kiest voor een woonverzekering, is direct eigenlijk alles dat te maken heeft met je huis verzekerd. Een inboedelverzekering via Overstappen.nl dekt immers alle spullen in en rondom je huis en de opstalverzekering dekt je huis zelf en alles dat daaraan vast zit. Daarnaast is het altijd een goed idee om de twee verzekeringen te combineren bij een en dezelfde aanbieder. Dat is vaak goedkoper dan wanneer je beide verzekeringen bij verschillende maatschappijen hebt lopen.

Inboedelverzekering; is dat verplicht?

Een inboedelverzekering is natuurlijk niet verplicht om af te sluiten. Wel is het voor iedereen die een huis huurt of koopt een goed idee om een inboedelverzekering af te sluiten. Vooral als je relatief nieuwe en/of dure spullen in huis hebt staan, lopen de kosten vaak snel op. Het is dan fijn dat je aanspraak kunt doen op een verzekering, zodat je niet zelf voor alle kosten opdraait.

Opstalverzekering; is dat echt nodig?

Veel mensen twijfelen om naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering af te sluiten. Dat heeft ook te maken met dat de twee verzekeringen vaak voor verwarring zorgen. Als je zelf eigenaar bent van een huis is het zeker geen overbodige luxe om een opstalverzekering via Overstappen.nl af te sluiten. Hoewel je natuurlijk hoopt dat er geen schade aan je huis ontstaat, zou het wel prettig zijn dat je niet zelf voor die kosten opdraait. Schade aan delen van je huis, loopt al snel hoog op in de kosten. Daarom is het verstandig om die kosten zoveel mogelijk in te dekken met een opstalverzekering.

Is een woonverzekering goedkoper dan beide verzekeringen los van elkaar?

Ben je van plan om een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten? Dan kun je net zo goed kiezen voor een woonverzekering. Met een woonverzekering sluit je namelijk de combinatie van en opstalverzekering en een inboedelverzekering af. Lang niet altijd is een woonverzekering goedkoper dan een opstal- en inboedelverzekering gecombineerd, maar het is zeker de moeite waard om naast opstal- en inboedelverzekering ook woonverzekeringen met elkaar te vergelijken

Woonverzekering afsluiten via Overstappen.nl

Ben je van plan inboedelverzekering en/of opstalverzekering af te sluiten, dan kun je de verschillende aanbieders gemakkelijk vergelijken op overstappen.nl. Tevens is het hier ook mogelijk om een woonverzekering af te sluiten en de verschillende aanbieders naast elkaar neer te leggen in een handig overzicht. Zo heb je altijd de beste verzekering voor de beste prijs.