Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Een bodydryer is beter voor het milieu

Een bodydryer is beter voor het milieu

 

Natuurlijk willen we allemaal meehelpen om de wereld schoon te houden en om zo min mogelijk water te verspillen. Een hele goede oplossing hiervoor is een bodydryer. Nu zal niet iedereen gelijk weten wat een lichaamsdroger precies is en wat deze nou doet. Ook zal je je afvragen hoe een bodydryer dan helpt bij milieuontlasting en waterbesparing.

Een lichaamsdroger werkt als volgt. Je laat een soort langwerpige buis in de hoek van je douche installeren. In die buis zitten kleine gaten waar warme lucht doorheen wordt geblazen op het moment dat je hem aanzet. Het aanzetten kan worden gedaan door simpelweg op een knop te drukken. Na gebruik, als je helemaal droog ben, kan je het apparaat weer uitzetten. Zo wordt je helemaal droog zonder het gebruik van een handdoek. De lichaamsdroger komt al veel voor in wellness centra en verpleeghuizen.

De bodydryer is zo goed voor het milieu, omdat je geen handdoeken meer hoeft te gebruiken. Als je geen handdoeken gebruikt, hoef je ze ook niet meer te wassen. Als je je handdoeken niet meer wast bespaar je ontzettend veel water. In een gemiddeld huishouden van vier, wordt er namelijk één keer in de week een was gedraaid met handdoeken. Dan is dus ruim vijftig keer per jaar. Met een lichaamsdroger kan er per jaar bijna drieduizend liter water worden bespaard!

Nog een groot voordeel voor het milieu is, wanneer je minder wast je ook minder wasmiddel hoeft te gebruiken. Dit scheelt natuurlijk ook voor jouw portemonnee, maar in wasmiddel zitten veel schadelijke stoffen waarvan je misschien niet eens weet dat ze erin zitten. Als je minder wast en minder wasmiddel gebruikt komen er minder giftige stoffen vrij die het milieu verder vervuilen.

Een lichaamsdroger heeft dus alleen maar voordelen. Het enige minpuntje is dat je het beter niet zelf kan installeren. Daarvoor moet je helaas wel iemand voor inhuren, maar dan weet je ook zeker dat je veilig douchen kan en dat alles goed werkt. Koop dus een bodydryer en help mee het milieu schoon te houden.

https://lavicta.nl/