Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Zo meet je een vensterbank voor je nieuwe kozijn

Zo meet je een vensterbank voor je nieuwe kozijn

 

Ben je net verhuisd en ben je nog aan het opknappen, of woon je al een tijdje ergens maar is het tijd voor verandering? Verbouwen kan soms heel erg vermoeiend zijn. Zeker als je bijvoorbeeld iets moet laten vervangen en je kan nergens de goede onderdelen vinden. Als je een nieuwe kozijnen moet hebben, kan je deze het beste gewoon op maat laten maken en niet zomaar iets kopen. Dan nog iets lastigs. Hoe meet je nou de grootte van de ruimte op waar het raamkozijn in moet komen? Ik geef je wat handige tips zodat jij snel je kozijn op maat bestellen kan.

Eerst ga je de breedte meten. Dit doe je drie keer. Het is jammer dat het dan wat meer tijd kost, maar dan weet je zeker dat je de goede maten heb en ook dat je raam niet schuin loopt. Je meet één keer helemaal bovenaan, één keer helemaal onderaan en de laatste doe je in het midden. Je kiest de kleinst gemeten maat en haalt daar dan nog eens 3 millimeter vanaf. Die drie millimeter kan als eventuele speling dienen. Dan heb je de juiste breedte maat.

Nu nog de hoogte maat. Dit is eigenlijk hetzelfde principe. Je meet één keer vanaf links, één keer vanaf rechts en de laatste keer in het midden. Ook dit doe je om fouten te voorkomen. Je neemt weer de kleinste maat en haalt er drie millimeter vanaf. Dan heb je de juiste hoogte maat.

Nu je de goede maten heb kan je eindelijk je kozijn bestellen op maat. Je moet dan nog kiezen hoeveel delen deze moet hebben en of er boven of onder licht is. Dan geef je ook nog eens aan wat het raamtype is waar je het kozijn in gaat plaatsen. Denk aan vast glas, vaste vleugel, draai-kiep links of rechts, kiep of een vast paneel. Dan zijn er nog allemaal eventuele extra opties waar de fabrikant rekening mee kan houden.

Zo heb je gemakkelijk een nieuw kozijn!

https://directeenkozijn.nl/