Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Bevestigen van zonnepanelen

Duurzaam bezig zijn wordt steeds belangrijker in Nederland. Nederland moet in versneld tempo van het gas af en er moet op meer duurzamere manier energie worden gewonnen. Dit kan door zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen wekken energie op doormiddelen van de warmte die de zon uitstraalt. Een ideale manier van groene energie opwekken. Maar hoe worden die panelen eigenlijk bevestigd? Dat zal in deze blog wat duidelijker worden.

Pannendaken en golfplatendaken
Voor alle schuine pannendaken bestaat een systeem dat is opgebouwd uit gepatenteerde dakhaken en montagerails. De zonnepanelen worden met de hulp van een aantal speciale materialen op de rails van de pannendaken gemonteerd. De dakhaken worden bevestigt aan de panlatten. De plaats is hierdoor geheel vrij te bepalen. Hoogteverschillen in het dak kunnen door verstellingen eenvoudig en simpel worden opgevuld. Bij golfplatendaken heb je een systeem dat bestaat uit stokschroeven, gepatenteerde montagerails en montagematerialen. Het is bruikbaar voor elk type golfplaten dak. Met de stokschroeven worden de montagerails aan de dakconstructie bevestigd. Dat kan ook eventueel in een dubbel laags kruisverband. Dit zorgt voor een optimale indeling op het dak. De hoogteverschillen in het dak worden opgevangen door de stokschroeven die je eenvoudig kan verstellen. Op de plaats van de stokschroef fungeert een EPDM-afdichtingsrubber als waterkering. Dit zijn maar een aantal voorbeelden van daktypes, maar zonnepanelen kunnen op elk dak geïnstalleerd worden.

Makkelijk te installeren
Zoals je ziet kan je altijd zonnepanelen op je dak laten plaatsen. Kijk wel eerst goed naar de zonnepanelen prijs om te kijken of ze echt wat voor je opleveren. Als je dat gedaan hebt, kan je zonnepanelen kopen om op deze manier groene energie op te wekken. Zo draag jij je steentje bij aan het bevorderen van een meer leefbare wereld. Duurzaam leven is zeer van belang als we de aarde schoon willen houden.   

http://www.wijsmanduurzaam.nl