Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Mijn tuin klaarmaken voor de zomer

Over een paar maanden is het alweer zomer. Het is voor de hand liggend dat iedereen lekker naar buiten gaat om genieten van het weer. Maar is jouw tuin hier wel klaar voor? Na een koude winter en zelfs sneeuw in februari is het niet vanzelfsprekend dat de tuin klaar is voor de zomer. Door de kou kunnen er negatieve effecten plaatsvinden op de bloemen en plantjes. Verder in dit artikel worden er tips gegeven over hoe je tuin weer helemaal zomerproof wordt.

 

Een tuinhuisje

Het is een leuk idee om een tuinhuisje te plaatsen in de tuin. Hiervoor heb je natuurlijk wel budget en ruimte nodig, maar het resultaat mag er zijn! Het tuinhuisje kan gebruikt worden als opslag voor gereedschap en fietsen, maar kan ook van betekenis zijn in een gezellige sfeer. Nu vraag je je vast het volgende af: Moet ik mijn tuinhuis met verf of beits schilderen?

Het is logisch dat je je afvraagt of je verf of beits moet gebruiken wanneer je je tuinhuis wilt gaan verven. Het beste resultaat krijg je door het juiste product voor het hout te gebruiken.

Een dekkende beits zorgt voor de beste bescherming van het hout. Beits is beschikbaar in zowel dekkende als transparante kleuren. Je bent dus niet beperkt in de kleurkeuze. Wel is het belangrijk dat de verf dampdoorlatend en elastisch is, want hierdoor is er veel minder last van het bladderen van de verf. Deze beits zorgt ervoor dat het tuinhuisje er in goede, maar ook slechtere weersomstandigheden mooi uit blijft zien. Beits kopen is niet moeilijk. Er zijn genoeg bedrijven die het aanbieden.

 

Het plaatsen van planten

Naast een tuinhuisje is het ook leuk om te zien dat de natuur zijn werk doet. Er is een grote kans dat er plantjes in je tuin zijn die de vorst niet hebben overleefd. Deze kan je gaan vervangen. Een uitstapje naar het tuincentrum kan al veel oplossen. Kies een paar mooie planten waarvan je weet dat ze goed in jouw tuin passen. Het is wel belangrijk om te weten wat de plantjes nodig hebben om goed te kunnen leven. Denk hierbij aan de zon. Een goede indeling helpt bij het creëren van de ideale zomertuin. Wanneer je dan in het tuincentrum bent kan je zelfs nog kijken als er plantjes zijn die matchen van kleur met het tuinhuisje.

http://moosefarg.nl