Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Vissen op steur

Regen, regen en nog eens regen. Na vele dagen met nat weer is er eindelijk weer eens goed weer op komst. Tijd om de hengels uit de schuur te halen, de karpermolen nog eens goed te smeren en een avontuurlijke dag vissen op steur te plannen. De kinderen stuiteren ook al enkele dagen van de muur, dus die mogen gezellig een dagje mee. Zeker voor het steurvissen is het niet noodzakelijk dat er heel rustig aan de waterkant gedaan wordt. Het is namelijk niet een heel schuwe vis. In Heelweg is een commerciële visvijver “De Kool” met verschillende vijvers. Op enkele vijvers kan je gericht vissen op forel, kleine karper of zoals wij willen steur, karper en meerval. 

Op deze avonturenvijver is de kans op een aanbeet erg groot. Steuren van 80cm kunnen geregeld gevangen worden, maar er zijn ook steuren van meer dan 30kg te vangen. Dan heb je zeker een zware strijd te strijden, voordat een dergelijke vis zich laat zien. 

Wil je op een commerciële visvijver vissen dan is het handig om je materiaal hierop aan te passen. Kijken hierbij eens naar de meerval of het karperassortiment bij de (online) hengelsport winkel. Dit is vaak zwaarder vistuig die bestand is tegen de krachten van deze sterke vissen. 

Ook is het verstandig om redelijk vroeg aan het water te zijn. Hierdoor heb je kans om het water eerst eens goed te inspecteren, en een goede plek te bemachtigen. Het kan namelijk som erg druk zijn op deze wateren. Het kan dan handig zijn om een hoek van het water te pakken, waardoor je een stuk water echt voor jezelf kunt hebben, of juist een heel centrale plek. Bij aankomst van het water kan je kijken waar er sporen van vis te zien is door boeggolven, bellenplakkaten of zelfs springende vis. Dit zijn natuurlijk heel goede sporen om vanaf te starten. Dat wil niet zeggen dat de vis gedurende de dag niet zich verplaatst. Wel kan het zorgen voor een vliegende start. Altijd fijn als de kop er af is. 

https://www.sportvisgigant.nl/