Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Schade aan de nok van het dak

De nok van jouw dak moet allerlei weersomstandigheden doorstaan. Van heftige regenbuien tot keiharde wind en van felle zonnestralen tot hevige sneeuwval. Niet voor niets kan jouw dak met verloop van tijd onderhevig zijn aan schade aan onder andere de nokvorsten van jouw dak. Dit zijn de dakpannen die op het topje van het dak liggen en een halfronde vorm hebben. Net als gewone dakpannen kunnen ze verschuiven en breuken of scheurtjes vertonen.

De nokvorsten zijn bij oude huizen bevestigd aan de nok door het gebruik van cement, maar achteraf blijkt dat dit geen geschikt materiaal is. Nokvorsten moeten namelijk meebewegen met de verschillende weersomstandigheden, net als verf op hout kan afbladderen als het niet mee kan bewegen met het uitzetten en krimpen van het hout. In het ergste geval komen de nokvorsten hierdoor los te liggen met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig wordt daarom flexibel dakmortel gebruikt om nokvorsten te monteren aan het dak. Dit is een veerkrachtig materiaal dat scheuren in de dakpannen kan voorkomen, omdat het de dakpannen mee laat bewegen met de verschillende weersomstandigheden, waaraan het onderhevig is. Nokvorsten gaan op die manier een stuk langer mee dan wanneer ze met cement bevestigd zijn aan de nok.

Hoewel flexibel dakmortel ervoor zorgt dat nokvorsten langer mee gaan, is schade aan de dakpannen niet uitgesloten als gevolg van het loskomen te liggen van de dakpannen. Dakbeheer Hermans schiet je daarom graag te hulp om de schade te beperken. We zullen onze kennis en ervaring inzetten om een oordeel uit te kunnen brengen over de staat van het dak en kunnen vervolgens aan de slag met het herstellen van de schade. Kijk voor meer informatie over deze dak renovatie op de website van het dakdekkersbedrijf of neem contact op met Dakbeheer Hermans!

http://www.economy.nl