Quizien
Image default
Kinderen

5 redenen waarom een goede nachtrust zo belangrijk is voor kinderen

Het belang van een goede nachtrust voor kinderen is ontzettend groot. Het is dan ook belangrijk om er als ouder voor te zorgen dat je kind een zo goed mogelijke nachtrust heeft. Wij hebben 5 verschillende redenen op een rijtje gezet waarom dit zo belangrijk is. 

Groeien en herstellen

Tijdens je slaap groei en herstel je. Dit is voor kinderen natuurlijk van groot belang omdat zij nog zoveel ontwikkelen. Daarom is het noodzakelijk om genoeg uur per dag te slapen.

Weerstand verhogen

Je wilt altijd dat je kind gezond en fit is. Een belangrijk onderdeel hiervan is de weerstand. Je geeft je kind genoeg groente en fruit om de weerstand te verhogen maar dat is niet altijd genoeg. Ook genoeg slaap is hier een belangrijk onderdeel van. 

Informatie verwerken

Tijdens je slaap ben je constant informatie aan het verwerken. Je kunt je voorstellen dat dit voor kinderen dan ook een belangrijk onderdeel van de dag is. Zij krijgen zoveel prikkels en informatie binnen dat zij genoeg tijd nodig hebben om dit allemaal te verwerken. 

Fit zijn de volgende dag

Wanneer je goed hebt geslapen zul je je de volgende dag ook goed voelen. Voor kinderen kan een hele dag school en spelen behoorlijk vermoeiend zijn. Dat is dan ook de reden dat het belangrijk is om fris en fruitig op te staan!

Stress en humeur

Ook heeft een goede nachtrust invloed op je stress level en humeur. Dit wil je natuurlijk op pijl houden, dus nogmaals een reden om goed te gaan slapen.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen om een goede nachtrust voorop te stellen bij je kind. Heb je moeite hiermee? Gebruik dan eens een verzwaringsdeken. Op zowel korte als lange termijn heb je hier namelijk een hoop profijt van! Probeer dan ook langzaam te werken aan een optimale nachtrust voor je kind, en natuurlijk ook voor jezelf!