Quizien
Image default
Industrie

Schakel Kuiper en Zonen BV in om het energieverbruik te verminderen

Hoeveel van de energie die u voor elke maand betaalt, wordt daadwerkelijk gebruikt om uw bedrijf van energie te voorzien? Het kan flink minder zijn wanneer veel ontsnapt door lekkende luchtcompressoren, inefficiënte apparatuur en andere energie slurpende apparaten. Ons land verspilt veel energie doordat veel energie die we produceren, verloren gaat. De industriële sector, die de industrie, de landbouw, de bouw en de mijnbouw omvat, is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het energieverbruik. Een hoop onnodige energiekosten dus. Om uw productiefaciliteit energiezuiniger en minder duur te maken, zijn er manieren om de energiekosten op uw productievloer te verlagen.

Energiescan door Kuiper en Zonen BV

Een energiescan door de energieadviseur van Kuiper en Zonen BV is ten zeerste aan te raden. Een nuttige energie-audit zal uitwijzen hoeveel energie elke afdeling verbruikt en zal helpen om het verbruik over een heel jaar vast te kunnen stellen. Er moeten ook aanbevelingen worden gedaan over welke verbeteringen van de energie-efficiëntie het beste rendement op de investering opleveren. Gebruikmakend van de kennis die wordt verzameld uit de energie-audit kan overwogen worden welke machines de meeste energie nodig hebben om te draaien. En hoe deze energiezuinig gemaakt kunnen worden. Kent u het maandelijkse energieverbruik in uw fabriek? Niet noodzakelijkerwijs de kosten, maar hoe de energie binnen het bedrijf wordt verbruikt? Energiebeheer is slechts een onderdeel van een goed geleide onderneming. Het zal u verbazen. De echte “energievreters” in de productie zijn gerelateerd aan procesverwarming en -koeling. Andere energie verslinders zijn machine-aangedreven systemen zoals pompen, ventilatoren, perslucht, materiaalverwerking. Dankzij een energiescan door Kuiper en Zonen BV komt u er snel achter waar en hoe u kunt besparen op energiekosten.

Optimaliseer de luchtcompressoren

Industriële luchtcompressoren zijn verantwoordelijk voor enorme hoeveelheden energieverbruik en afval. Sommige zijn slecht ontworpen, andere zijn niet goed onderhouden. In totaal zijn luchtcompressoren in de VS jaarlijks goed voor 3,2 miljard dollar aan verspilde energiekosten. In feite kan slechts één lek uw bedrijf honderden euro’s of meer per jaar kosten. Als u meerdere lekken hebt, halen uw luchtcompressoren praktisch geld uit uw bedrijfsbudget.