Quizien
Image default
Vervoer en transport

Dé dienstverlener als het om gekoeld en diepgevroren transport gaat

Frigo Group Logistics is sinds de start in 1973 een betrouwbare, flexibele en deskundige firma op het gebied van diepvries- en koeltransport in Nederland. Het eigen koelhuis in Nieuw-Vennep heeft een opslagcapaciteit van 22.000 palletplaatsen. Verse patat frites, vis, vlees, groenten, fruit, ijs en brood kunnen daar opgeslagen worden bij temperaturen van -26 tot +5 graden Celsius. De invriescapaciteit van de 4 tunnels is 100 ton per dag. In verband met de voorraden vlees zijn de vergunningen K en B verplicht. Frigo Group beschikt over beide. Frigo heeft veel klanten in binnen- en buitenland. Het dagelijks koeltransport van en naar de opslagloods vraagt om precieze planningen. Het logistieke gedeelte wordt geregeld op kantoor in Geldermalsen. Het Frigo Group Logistics team bestaat uit de afdelingen:

  • Europa;
  • Spanje en Portugal;
  • Nederland;
  • planning algemeen.

De leiding ligt in handen van Margreet van Elderen als algemeen directeur en managing director stuurt zij de teams op beide locaties professioneel aan. De Frigo-filosofie heeft zij van jongs af aan meegekregen van haar vader. Oprichter Hein van Elderen hechtte vanaf het allereerste begin al veel waarde aan klantvriendelijkheid, persoonlijk contact, efficiëntie en snelle dienstverlening, duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit. 

Op de website van Frigo lezen we dat veel grote bedrijven al jaren klant zijn.

Ronald Drees, logistic manager van McCain Continental Europe zegt over de samenwerking met Frigo Group onder meer het volgende: “ (…) De Frigo Group is voor ons een 3pl provider. Zij verzorgen het transport van een van onze fabrieken naar externe vrieshuizen, warehousing, crossdocking, orderpicking, voorraadmanagement en het geconditioneerd vervoer in Nederland naar onze klanten. De Frigo Group neemt een groot deel van onze logistieke taken van ons over, waardoor wij ons kunnen concentreren op onze kerntaak, het produceren van friet. Met de Frigo Group doen wij al sinds 1975 zaken. (…) ”

Operationeel manager van Vers aan Tafel Paul Keesom vertelt: “(…) Onder de vlag van de Marfo Food Group heeft Vers aan Tafel de ambitie om in Nederland marktleider te worden. Het is een veilig idee dat de Frigo Group in staat is om die ambitie te faciliteren. In de wetenschap dat de diepvriesopslag en de logistiek in de best denkbare handen is, kunnen wij ons richten op onze corebusiness. (…) “

https://www.frigogroup.com/nl/