Quizien
Image default
Eten en drinken

Hoe perfect gebakken aardappelen te koken

De perfecte gebakken aardappel. Krokant van buiten, zacht van binnen. Hier zijn een paar belangrijke geheimen voor het maken van aardappels uit de oven!

Ingrediënten

  • 4 elk roodbruine aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel koosjer zout (of andere grove zouten)

Beleg naar keuze:

Boter, vegan boter, zure room, spek, bieslook, lente-uitjes, zout, zwarte peper, gebakken champignons, chili, geraspte kaas, salsa, gestoomde broccoli, noem maar op!

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.
  2. Boen de aardappel met water en een groenteborstel tot hij goed schoon is. Dep droog met een keukenhanddoek of keukenpapier.
  3. Wrijf de hele aardappel in met olijfolie, strooi er wat koosjer zout over en wrijf dat ook over de hele aardappel.
  4. Prik elke aardappel drie of vier keer met een vork. Hierdoor kan de stoom ontsnappen tijdens het bakken.
  5. Leg de aardappelen direct op het ovenrek. Bak tot aardappelen aan de buitenkant rimpelig en papierachtig beginnen te lijken, en als je de aardappel uitknijpt, duurt het 40-50 minuten, afhankelijk van de grootte van je aardappel. Een andere manier om te testen is door een vork in de aardappel te steken (het is klaar als de vork er gemakkelijk in gaat).
  6. Haal uit de oven en, zodra je ze aankan, snijd elke aardappel doormidden. Plaats vervolgens uw wijsvinger en duimen op de onderkant en knijp naar het midden. Dit helpt de binnenkant te pluizen en helpt voorkomen dat vocht in de schil vast komt te zitten als de aardappelen beginnen af ​​​​te koelen.
  7. Serveer warm met boter, zure room, spek, bieslook, lente-uitjes, zout, zwarte peper, gebakken champignons, chili, geraspte kaas, salsa, gestoomde broccoli en vrijwel alles wat je maar wilt. De perfecte maaltijd!

 

Let op: Aardappelshop heeft een enorm assortiment aardappelen online beschikbaar.