Quizien
Image default
Auto's en Motoren

Zoe tweedehands

Word je een Renault Zoe tweedehands aangeboden? Aarzel niet en sla meteen toe. Met de Renault Zoe koop je een volledig elektrisch aangedreven auto in de vorm van een fraaie hatchback. De Renault Zoe kwam in 2013 op de Nederlandse weg, toen nog met een 24 kWh accu. Ondertussen is er een accu van 40 kWh beschikbaar.

Eerste elektrische wagen die 1600 kilometer in 24 uur aflegt

Leuk om te weten, de Renault Zoe bleek de eerste elektrische auto die er in slaagde om op een en dezelfde dag 1600 kilometer af te leggen. Het zegt veel over de Renault Zoe die je in drie varianten aan kunt schaffen: de Zoe Life, de Zoe Zen en de Zoe Intens. De Zoe Life geldt als basisuitvoering, de andere twee varianten zijn wat rijker uitgevoerd. De Renault Zoe beschikt over een voetgangers waarschuwingssysteem. Rijd je tot 30 kilometer per uur, dan geeft de auto een bepaalde toon af om zo argeloze voetgangers en fietsers te waarschuwen. Het systeem heeft al ontzettend veel ongevallen voorkomen en is typisch iets van Renault. De Zoe doet het prima en de concurrentie met de Nissan Leaf kan dan ook prima aangegaan worden.

Binnen een half uur

Hoewel de Renault Zoe gewoon een uitstekende auto is, is het zelfs in deze wagen mogelijk om pech te krijgen. Gelukkig is er goede pechhulp in Nederland beschikbaar, iets waarvoor je tegenwoordig al lang geen abonnement meer voor hoeft af te sluiten. Met RoadGuards namelijk, doe je gewoon een beroep op een collectief van 800 monteurs die 24/7 onderweg zijn. Heb je pech en bel je met RoadGuards, dan kun je er vanuit gaan dat de monteur binnen een half uur bij je is. Vervolgens betaal je rechtstreeks aan de monteur voor de geleverde werkzaamheden. En zo ga je toch weer wat geruster op pad.