Quizien
Image default
Bedrijven

DIY-palletkussens winter 2021

De palletbank is de laatste jaren zeer populair geworden. De bank heeft een excentrieke uitstraling en is zeer gebruiks- en milieuvriendelijk. Maar voordat je deze bank kan gebruiken zul je eerst palletkussens nodig hebben, anders kun je niet comfortabel zitten. Je kunt ervoor kiezen om palletkussens te kopen in de winkel of online. Maar je kunt je er ook voor kiezen om je eigen palletkussens te creëren. Het maken van palletkussens is vrij makkelijk en je kunt je eigen creativiteit er helemaal op los laten. Daarnaast is het nog makkelijk om je huidige interieurstijl met je palletkussens te matchen, zo hoef je niet eindeloos op zoek te gaan op internet naar een palletkussens wat een beetje match met jouw stijl.

Hoe maak je een DIY-palletkussens?

Om te beginnen koop je per vierkante meter schuimrubber (keuze uit Polyether SG 35, koudschuim SG 40 of Polyether SG 40), dit is voor de vulling van palletkussens. Daarnaast haal je daarbij ook je gewenste meubelstof voor de bekleding. Houd er wel rekening mee dat je meubelstof koopt en geen kledingstof. Het verschil is dat meubelstof echt speciaal gemaakt is voor het overtrekken van meubels en daardoor ook dikker is. Wil je de palletkussens ook waterdicht en vuilafstotend maken voor in de wintermaanden? Dan kun je het beste ook texseal kopen. Als je alle materialen hebt gekocht dan kun je beginnen aan het DIT proces. Nu je de materialen hebt en de keuzes daarin hebt gemaakt is het tijd om de palletkussens te gaan maken. Palletkussens maken is vrij eenvoudig en je hebt ook geen professionele materialen nodig. Wel is het fijn als je handig bent met een naaimachine.

Het DIY-proces

Als je alle materialen hebt verzameld dan kun je beginnen met het proces. Nu is het alleen nog tijd om de kussensloop te maken en de vulling toe te voegen. Als eerste is het belangrijk om de stof af te meten en daarna te knippen. Je vouwt de gekozen stof dubbel en knipt het gevouwen stuk netjes af. Als je dit gedaan hebt dan moeten je alleen nog alle stukken op elkaar naaien of stikken. Houd er rekening mee dat je de kussensloop binnenstebuiten keer, zodat de goede kan aan de binnenkant zit. Houdt daarnaast ook minimaal 1cm overhouden aan de randen van de stof als je begint met naaien of stikken. Houd ook een gewenste kant open voor het toevoegen van een rits, zodat je de kussenslopen kan vervangen. Als je alles hebt genaaid, dan is het tijd om de kussenhoes weer binnenstebuiten te keren en de schuimrubber vulling toe te voegen waardoor je overblijft met een geweldig resultaat.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-kussens/