Quizien
Image default
Dienstverlening

Op een beveiligde manier bestanden versturen

We leven in een tijdperk alwaar veel via internet wordt gewerkt. We doen veel van onze administratieve zaken via internet als particuliere mensen, maar ook op ons werk wordt er veel met internet gewerkt. Thuiswerk wordt ook steeds populairder. Maar als er veel via internet wordt gewerkt, dan komt het bestanden versturen ook meer voor. Maar op welke manieren kun je tegenwoordig allemaal bestanden met elkaar delen? We bespreken drie mogelijkheden en geven ook de voordelen en nadelen per mogelijkheid, zodat je er een goed beeld van krijgt en zelf een keuze kunt maken wat het beste bij je past.

 

Veilig bestanden versturen

Tegenwoordig is het zeer populair om bestanden via de Cloud naar elkaar te versturen. Dit is in veel gevallen dan ook een echte aanrader te noemen, aangezien de bestanden dan direct zichtbaar worden bij die andere persoon. Dat is dus een belangrijk voordeel te noemen, want het zorgt ervoor dat je effectief aan de gang kunt. Het heeft echter ook een nadeel: de veiligheid kan namelijk in het geding komen. Het is bijvoorbeeld gevoelig voor inbraken, omdat alle documenten open op het internet staan. Als iemand bijvoorbeeld de inloggegevens van een gebruiker kan achterhalen, dan kan gesteld worden dat er sprake is van een groot probleem.

 

Veilig bestanden versturen via een website

Je kunt er ook voor kiezen om veilig bestanden online naar elkaar te versturen. Dit gaat meestal als volgt: jij zet een geheel bestand op een website en vervolgens kan die andere persoon met een unieke link al deze documenten downloaden. Het nadeel van deze manier is dat het even tijd kan kosten voordat alle bestanden zijn gedownload. Het is dus een lastiger proces. Het voordeel is echter dat het veel veiliger is. De bestanden worden namelijk automatisch weer verwijderd na een bepaalde tijd. Het is dus beter voor de privacy.

Je kunt er ook nog voor kiezen om ouderwets een USB-stick te gebruiken. Veel mensen denken dat dit onveilig is, maar je kunt ook een wachtwoord op de USB-stick zetten. Hierdoor kunnen andere mensen er niet bij.