Quizien
Image default
Dienstverlening

Urenstaat bijhouden voor je bedrijf

Als ondernemer of ZZP’er weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk de urenstaat is voor een taak, opdracht of project. Echter is dit iets wat soms blijft liggen en dan onthoud je het wel, maar door het drukke ondernemers leven kan dit soms vrij lastig zijn. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat zo’n 60 procent van ondernemers en ZZP’ers hun urenstaat niet op orde hebben. Dit is natuurlijk niet handig en kan u veel geld kosten. Als een klant of opdrachtgever vraagt voor bewijs van de gewerkte uren kan en je kan dit niet bewijzen dan kunnen er complicaties ontstaan. Om miscommunicatie te voorkomen is het van belang om je urenstaat bij te houden. Hieronder lees je hier meer over!

Urenstaat werknemers

Veel ondernemers houden de urenstaat van hun werknemers nog altijd via Excel of via papier bij. Dit kan soms onhandig zijn en het kost uiteraard tijd om dit continue bij te houden. Vooral als een bedrijf groeit en groot wordt is het lastig om informatie en bepaalde inzichten uit die urenstaat te halen. Via Excel of via papier kan het ook altijd voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Dan kan het zo zijn dat je of te veel of te weinig aan je werknemers betaald. Door gebruik te maken van een urenstaat systeem, zoals een app kan dit overzichtelijk en makkelijk bijgehouden worden.

ZZP’ers en de urenstaat

Voor ZZP’ers kan het ook erg handig zijn om een urenstaat bij te houden. Als ZZP’er heb je nogal wat opdrachten en projecten lopen, hierdoor kan je soms niet precies bij houden hoeveel uur je daadwerkelijk aan iets gewerkt hebt. Vooral als je op uur basis werkt als ZZP’er dan is het van belang om dit goed en overzichtelijk bij te houden.

https://keeping.nl/urenstaat