Quizien
Image default
Dienstverlening

Waarom het belangrijk is dat een groepenkast wordt vervangen

De groepenkast is één van de belangrijkste onderdelen om de elektra goed in werking te houden, alle elektra komt hier namelijk vandaan. Wanneer een groepenkast niet meer goed is kun je er ook vanuit gaan dat de elektra niet goed is. Het is dus belangrijk om de groepenkast regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat de kwaliteit goed is, je zult anders veel problemen gaan ondervinden met de elektra. 

Oude groepenkast

De voorganger van de groepenkast is de stoppenkast, wanneer je deze nog hebt hangen is het van noodzaak dat je hem laat vervangen voor een groepenkast. Naast dat het handiger is wordt de elektra ook een stuk veiliger. Vroeger bij de stoppenkasten moest je een stop vervangen wanneer hij doorsloeg, inmiddels is dit niet meer nodig bij de groepenkasten. Bij een groepenkast hoeft je namelijk alleen een schakelaar om te zetten. 

Wanneer vervang je een groepenkast

Een groepenkast moet je vervangen naarmate hij ouder wordt, je gaat dan namelijk zien dat de kwaliteit van de groepenkast achteruit gaat. Een oude groepenkast kan de gevraagde spanning namelijk minder goed verdragen, hierdoor zul je vaker gaan zien dat de groepen omslaan.

De groepenkast zelf vervangen of door een elektricien laten doen

Het is zowel mogelijk om een groepenkast zelf te vervangen als een elektricien hiervoor in te schakelen, het is maar net wat je makkelijker vind. Het wordt sowieso nooit aangeraden om met elektra te gaan werken terwijl je er geen verstand van hebt, je kunt dan namelijk fouten gaan maken en die kunnen heel gevaarlijk zijn. Ook ben je er dan niet voor verzekerd. Wanneer je een elektricien inschakelt ben je meer geld kwijt maar ben je er wel zeker van dat de groepenkast weer goed is, dit is het geld zeker waard.