Quizien
Image default
Mode en Kleding

Teenslippers: de ultieme klassieker

Bevrijd je tenen en trek je favoriete teenslippers aan om koel, comfortabel en stijlvol te blijven op het strand, in de tuin en bij het zwembad
Teenslippers zijn de ultieme klassieker op het gebied van schoeisel. Ze verschenen 6.000 jaar geleden voor het eerst op Egyptische muurschilderingen. De westerse wereld was traag om ze aan te nemen – soldaten brachten ze mee uit Japan na de Tweede Wereldoorlog – maar nu zijn we verslaafd, en de onmiskenbare flip-flop “schlop” is een van de geluiden van de zomer.

De teenslippers van vandaag de dag zijn er in een verrassend breed scala van stijlen voor verschillende behoeften. Er zijn elegante designer slippers voor zomerfeestjes, ergonomische teenslippers voor wandelen en zachte rubberen zolen voor zwembad en strand.

Wat voor slippers moet ik kopen?
Teenslippers voor het strand: Je kunt in de verleiding komen om glamoureuze teenslippers te kopen om mee te pronken op het strand, maar denk eraan dat ze snel onder het zand en de modder komen te zitten – en dat je er uiteindelijk uren per dag op doorbrengt, met opgezwollen zweetvoeten (sorry, maar het is waar). Het komt er dus op aan een evenwicht te vinden tussen praktisch en esthetisch. Ga voor een licht paar (of twee) dat je bagage niet zal belasten, gemaakt van vederlicht rubber dat gemakkelijk afspoelt en snel droogt, met een zachte neus zodat je flops veilig zitten zonder te wrijven. Havaianas voldoen aan al deze eisen.

Slippers om thuis te dragen: Je kunt het je veroorloven om meer voor stijl dan voor degelijkheid te kiezen als je in huis rondloopt, want je slippers hebben tenslotte niet te maken met zand, trottoirs en paden. Comfort en pasvorm zijn echter nog steeds van het grootste belang, dus zoek naar een ondersteunend voetbed (niet te dun) plus een zachte, stevige neus of riempje om te voorkomen dat ze van je voeten vallen, vooral op de trap.