Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Het aanschaffen van een houten vloer

Het aanschaffen van een houten vloer is een behoorlijke investering. Een investering die echter gedaan wordt voor vele jaren. Een goede houten vloer is namelijk duurzaam en kan wel tientallen jaren meegaan. Door de vele houtsoorten, legtechnieken en afwerkingsmethoden is er een groot aantal keuzes te maken. Daarnaast zijn er nog een aantal aandachtspunten waarvan hieronder een aantal de revue passeren. Gelukkig kun je bij Bax Houthandel terecht voor een goedkope houten vloer.

Onder de houten vloer

Bij een houten vloer is de ondervloer zeer belangrijk. Deze ondervloer moet droog, vlak en hard zijn. Bovendien moet deze ondervloer de houten vloer kunnen dragen.

Om te voorkomen dat het hout gaat rotten moet de ondervloer voldoende geventileerd worden. Hierop dient vooral gelet te worden bij de begane grond.

Verder is van belang of er vloerverwarming geïnstalleerd wordt. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Bovendien heeft de aanwezigheid van vloerverwarming invloed op de wijze waarop de houten vloer gelegd wordt.

De ruimte waarin de houten vloer komt

De ruimte waarin de houten vloer komt heeft invloed op de keuze voor de kwaliteit en de soort van het hout. In een vochtige ruimte zoals bijvoorbeeld de badkamer moet de vloer bestand zijn tegen water en een hoge luchtvochtigheid.

Extra hout

Bij het kopen van een houten vloer moet u meer hout kopen dan dat u nodig heeft. Bij het leggen van de vloer valt namelijk restjes hout af. Daarnaast is het altijd handig om een voorraadje te hebben voor eventuele reparaties.

Het onderhoud van de houten vloer

Het is raadzaam om vooraf al na te denken over het onderhoud van de door u gekozen houten vloer. Zo komt u later niet voor verrassingen te staan.

Vraag offertes aan

Door het aanvragen van een offerte krijgt u een goed beeld van de kosten en de uit te voeren werkzaamheden.

Bax Houthandel, producent van houten vloeren, parket en lamelparket

Bij Bax Houthandel wordt alles in eigen beheer gedaan. Hierdoor hebben de houten vloeren het hele jaar door een scherpe prijs. Daarnaast hebben de houten vloeren een gegarandeerde kwaliteit.

Voor het aanvragen van een offerte is er een offerte wijzer die u stapsgewijs begeleid bij het invullen van de benodigde informatie.