Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

In een paar stappen je huis opruimen

Opruimen is van niemand zijn hobby. Het is nu eenmaal een klusje dat je het liefst zo lang mogelijk uitstelt totdat je er toch écht aan moet geloven. Om te voorkomen dat je het hele huis in één keer moet opruimen, is het handig dit bij te houden zodat je door de bomen het bos weer ziet.

1. Elke dag een kwartier opruimen

Begin eens met elke dag een kwartier één deel van je huis op te ruimen. Net zolang totdat alles weer netjes en overzichtelijk is, en vrij van spullen waar je toch niets aan hebt. Met deze methode voorkom je dat er een hele dag voor uit moet trekken en aan het eind van de dag kapot bent. Na een tijdje heb je toch geen zin meer en word je minder selectief waardoor er nog veel rommel overblijft.

2. Zet soort bij soort

Voorkom spullen die overal rondslingeren in huis. Bijvoorbeeld schoonmaakspullen, ze staan vast overal en je hebt geen overzicht meer van wat je wel en niet hebt, en zo blijf je dus maar kopen. Het gevolg: je zit met 3 flessen allesreiniger en 5 soorten schoonmaakdoekjes. Zet elk soort spullen bij elkaar, zo behoud je overzicht en weet je wat je hebt. Schoonmaken gaat zo bijvoorbeeld nog sneller, en je bespaart geld omdat je geen overbodige middelen meer koopt.

3. Hergebruik bakjes

Er zijn veel voorwerpen waarvan je je niet eens realiseert dat deze handig zijn om als opberger te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bakjes van de chinees. Deze kan je uitstekend gebruiken om je lade weer overzichtelijk te maken. Dit geldt ook voor lege bakken waar schepijs in heeft gezeten. Door deze te bewaren in plaats van weg te gooien zorg je weer voor orde in huis, en het bespaart je tevens geldt omdat je geen nieuwe opbergers hoeft te kopen.

4. Lectuurbakken als opberger

Nog iets waar je misschien niet zo snel aan denkt: lectuurbakken. Bevestig deze aan de binnenkant van je keukenkastje en verzamel hier je rollen aluminiumfolie en vershoudfolie, zo neemt dit geen onnodige ruimte meer in in een la.

Huur een opslagruimte in Haaksbergen

Kom je er na al deze tips nog niet uit, en moet je dan concluderen dat je toch écht teveel spullen hebt? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een opslagruimte in Haaksbergen te huren. Zo heb je je spullen altijd dichtbij, mocht je ze onverhoopt toch nog eens nodig hebben, maar staan ze niet meer in de weg.

http://www.bloxopslag.nl/opslagruimte-haaksbergen/