Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Goedkoop naar Marokko

Marokko is een land die steeds populairder wordt als vakantie bestemming.  Marokko is een land in Noord-Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Het grenst aan Algerije en de Westelijke Sahara. Marokko heeft vele mooie standen, markten die Souks worden genoemd en je kunt er zeker genieten van de Arabische cultuur.

Als je de steden en dorpen van Marokko bezoekt, zie je al gauw verschillende kasbahs en medina’s .  Kasbahs zijn Middeleeuwse forten, vaak met een bewoonbaar gedeelte in het midden. Zij worden herkent door de bruine kleur, en de typische torentjes. Kasbahs waren oorspronkelijk verdedigingsforten voor lokale krijgsheren. Marokko staat bekend om z’n prachtige witte, ongeschonden stranden. Deze kun je vooral vinden in het berberse gedeelte van het land al hoceima. Je kunt deze stranden het hele jaar door bezoeken, want de temperatuur in Marokko is meestal zeer aangenaam, met een frisse zeebries. Marokko is de afgelopen jaar zeer gestegen als vakantiebestemming. Op de grote badplaatsen en vakantieparken komen vooral Franse, Spaanse, Britse, Duitse en Nederlandse toeristen af. Agadir is één van die badplaatsen die favoriet is bij velen, mede omdat het vlakbij West-Europa ligt. Marokkanen die in het buitenland wonen, vormen een groot deel van de jaarlijkse groep bezoekers aan Marokko.

In de souks van Marrakech is het mogelijk urenlang rond te lopen zonder je te vervelen. Genieten van de verschillende markten en in Marrakesh kan je langs het plein Djema el Fna , waar veel verschillende dingen te zien zijn.  In kuststad Casablanca vindt u direct aan de Atlantische Oceaan de grootste Moskee van Marokko, Hassan II Moskee. Een indrukwekkend bouwwerk versierd met prachtig marmer.

Uiteten in Marokko is goedkoop maar van geweldige kwaliteit! De Marokkaanse specialiteit is couscous. . Een gerecht dat je gegeten moet hebben als je in dit vakantieland bent. Ben jij nou ook zo benieuwd naar Marokko, en wil je graag een bezoekje brengen? Kijk dan op de site van vakantie vergelijker voor de goedkoopste trips! www.vakantie-vergelijker.nl

http://www.vakantie-vergelijker.nl/