Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

De mooiste stranden van Spanje

Terwijl ik dit schrijf tikt de regen zachtjes tegen de ruiten. De afgelopen maanden heb ik helaas amper zon kunnen zien. Ten eerste omdat hij negen van de tien keer alleen besluit te schijnen als ik aan het werk ben, daarnaast omdat het weer gewoon niet mee werkt. Daarom heb ik volgende week vrij genomen en besloot te zoeken voor een lastminute naar Spanje. Spanje is vrij groot en elke kust is weer net even anders, daarom een korte samenvatting van de beste en vooral ook mooiste stranden van Spanje

Playa Es Trenc op Mallorca staat dik op nummer 1. Dit prachtige strand is het mediteraanse antwoord op de Cariben. Een lang wit strand met palmbomen en een lichtblauwe zee. Het paradijs is dichter bij dan je denkt! Het strand en de achtergelegen duinen vormen een beschermd natuur gebied, hierdoor mogen er dus geen gigantische resorts op deze plek gebouwd worden. Daarom heeft dit strand nog zijn authenciteit weten te behouden.

Playas de las Catedrales in Galicë is een monument en een strand in één. Galicië staat bekend om haar heerlijke visgerechten, maar ook om haar prachtige natuur. Het strand der kathedralen bestaat uit verschillende grotten die zijn gehouwen in rotsformaties. Door de combinatie van bogen en pijlers heeft het grottenstelsel wat weg van een kathedraal. Als je er tussendoor wil lopen kan dat, maar wacht even tot het eb is. De woeste Atlantische oceaan kan je anders met liefde opeten.

Playa de Gulpiyuri in Asturias is een van de meest bijzondere stranden van Spanje omdat deze niet aan zee ligt maar ongeveer 100 meter landinwaarts. Toch komt de zee aan het strand omdat deze met ondergrondse grotten is verbonden met de Golf van Biskaje.

Playya de Isla Canela in Andalusië is een combinatie van zo een beetje alles wat je met kust en water kan verzinnen. Het is een eiland dat in de monding van de rivier Guadiana ligt. Deze rivier vormt de grens tussen Portugal en Spanje. Het eilandje ligt nog net aan de Spaanse kant en kent een mooie geschiedenis en een goudkleurig strand.

Bron: lastminutespanje.nl

http://lastminutespanje.nl/