Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Jouw huis is meer waard met een dakkapel of dakopbouw

Veel huiseigenaren zitten met de vraag: hoe haal ik het meeste uit mijn huis? Dit is natuurlijk ook een moeilijke vraagstuk. Een investering in jouw huis moet namelijk niet alleen zorgen voor een hoger leefgemak, de waarde van jouw huis moet ook evenredig meegroeien.

In het geval van een dakkapel of dakopbouw is dit vaak zelfs meer. Niet alleen krijg je hier een geheel nieuwe leefbare verdieping mee, ook stijgt de waarde van jouw huis vaak met meer dan de investering kost. Het is dus een echte win-win situatie.

Een dakkapel laten installeren vraagt om veel aandacht en een oog voor detail. Wij van Ruiter Dakkapellen vinden het daarom ook belangrijk dat wij niet alleen de hoogste kwaliteit aan producten leveren, ook vinden wij het belangrijk om jou mee te nemen in het proces. Hierdoor weet u iedere stap waar u aan toe bent. Wij willen dan ook graag uitlichten waarom een dakkapel of dakopbouw zo’n goede investering is.

Waarom is het zo’n goede investering?

Wij hebben het net al kort uitgelicht, maar een dakkapel of dakopbouw is één van de enige investeringen die je in jouw huis kan doen die bijna altijd meer waard is dan het kost. Dit komt omdat veel Nederlandse huizen zijn gebouwd met eenzelfde principe. Vaak zie je namelijk dat de zolder van het huis goed bereikbaar is, maar de zolder zelf niet al te groot is. Vanwege de steile daken voelt de ruimte kleiner aan dan de oppervlakte daadwerkelijk is. Ook valt er maar weinig licht in deze ruimte wat extra zorgt voor dit benauwde gevoel.

Een dakkapel zorgt ervoor dat er niet alleen meer ruimte wordt gecreëerd op de zolderverdieping, ook zorgt het voor veel meer licht. Hierdoor lijkt de kamer direct veel ruimer. De combinatie van deze twee elementen zorgt ervoor dat een voorheen kleine zolderkamer ineens een grote en leefbare ruimte wordt. Ideaal voor één of twee extra slaapkamers, een hobbyruimte of natuurlijk iets heel anders.

Omdat er in principe een hele leefbare verdieping aan jouw huis wordt toegevoegd zal de taxatiewaarde van jouw huis ook toenemen. Omdat dit bijna altijd meer is dan de prijs van een dakkapel ga je er dus op zowel leefgemak als waardevermeerdering op vooruit. 

Dakkapel in verschillende stijlen

Wij van Ruiter Dakkapellen weten natuurlijk dat ieder huis zijn eigen stijl heeft. Het is dan ook belangrijk dat een dakkapel of andere vorm van dakopbouw zorgvuldig uitgezocht en gemonteerd wordt.

Juist om deze reden beschikken wij over dakkapellen in verschillende stijlen. Het maakt dus niet uit hoe uw huis en natuurlijk uw dak er uitziet, wij vinden zonder twijfel de meest bijpassende dakkapel. Hierdoor weet je zeker dat het eindresultaat één geheel zal zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Neem dan contact op met ons, dan laten wij u graag de mogelijkheden zien.