Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Brand is makkelijk te voorkomen

Brand is één van de meest voorkomende ongelukken, zowel thuis als op het werk. De oorzaken hiervan liggen ver uiteen, maar het mag gezegd worden dat het altijd komt door nalatigheid of door een technisch defect. Omdat wij tegenwoordig steeds meer gebruik maken van technologie en het de norm is geworden om alle elektronische apparatuur op stand-by te laten staan, ook als er niemand thuis is, bestaat er altijd een kans op brand. Daarnaast maken mensen fouten; we vergeten allemaal wel eens iets en we hebben ook allemaal wel geschrokken geconcludeerd dat we gelukkig nog net op tijd doorhadden dat we iets fout hadden gedaan of iets waren vergeten.

Helaas komt het nog vaak genoeg voor dat men niet op tijd doorheeft dat men wat vergeten is. Branden ontstaan namelijk nog relatief vaak doordat men vergeten is om een kaarsje te doven, of omdat het gas per ongeluk niet helemaal was dichtgedraaid. Onze apparatuur kan daarnaast ook stukgaan, waardoor er brand kan ontstaan. Ondanks dat de veiligheid en betrouwbaarheid van onder andere elektronische apparatuur nog altijd toeneemt zijn er genoeg gevallen bekend van branden die werden veroorzaakt door bijvoorbeeld kortsluiting.

Gelukkig worden veel brandjes op tijd opgemerkt waardoor er vaak nét op tijd ingegrepen kan worden. Maar vaak ontbreekt een schuimblusser of branddeken waardoor het vuur zich in sommige gevallen toch kan verspreiden omdat men geen kwalitatief bestrijdingsmiddel ter beschikking heeft. Ondanks het feit dat veiligheidsproducten zoals een schuimblusser niet veel kosten, lang meegaan en bovendien optimale bescherming bieden en een veel erger lot kunnen voorkomen hebben veel mensen er geen in huis.

Ook op het werk doen deze brandjes zich soms voor en ook hier ontbreken soms de juiste middelen om het vuur te bestrijden. Kijk daarom eens op schoens-safety.nl en voorkom dat jijzelf het slachtoffer wordt van brand.

https://www.schoens-safety.nl/