Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Vlekken in je mooie tapijt

Men besteed over het algemeen veel aandacht aan de inrichting van het huis. Je wilt je er zelf natuurlijk thuis voelen, maar ook als er bijvoorbeeld visite komt is het belangrijk dat je huis er netjes en leuk uit ziet. Het is toch een beetje je visitekaartje. Maar in een huis wordt geleefd en dat er dan troep of vuil ontstaat is onvermijdelijk. Het schoonmaken is dan voor veel mensen ook een wekelijkse bezigheid. Regelmatig stofzuigen is daar onderdeel van. Toch is er vuil op vloer wat je met stofzuigen niet kan verwijderen. En het mooie tapijt dat je in de woonkamer hebt liggen kan het dan aardig te verduren krijgen. Voor bijna alle vlekken is gelukkig wel een oplossing.

Een rode wijnvlek is vaak reden voor paniek, maar als je snel handelt is deze vlek vaak redelijk eenvoudig te verwijderen. Eerst altijd de vlek deppen (niet boenen!) met een keukenrol. Daarna zijn witte wijn en zout goede middelen om de vlek te verwijderen. Mits op tijd werkt deze manier bijna in alle gevallen.
Ook verfvlekken zijn altijd vervelend, maar net als rode wijnvlekken relatief eenvoudig te verwijderen. Hier moet je eveneens eerst deppen, daarna wat allesreiniger eroverheen en tot slot schoonmaken met een droge doek.
Als je kinderen hebt komt een limonadevlek op het tapijt je vast wel bekend voor. Deze vlekken moet je ook eerst deppen om vervolgens met warm water en zeep de vlek uit te spoelen.
Tot slot bespreken we de gevreesde kauwgomvlekken. Dit zijn misschien wel de lastigste vlekken van allemaal. De gouden tip in dit geval is een ijsklontje tegen de kauwgomvlek aanhouden zodat deze gaat stollen. Hierdoor kan je de kauwgom veel makkelijker los krijgen.

Mocht je er nou niet uitkomen, dan kun je je tapijt altijd nog langsbrengen bij stomerijpanda.nl. Deze stomerij garandeert een goede kwaliteit en bovendien hebben ze meerdere vestigingen in Zuid-Holland, zoals een Stomerij Leidschendam.

http://stomerijpanda.nl