Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Voorkom ongelukken met een goede heftruckopleiding

Een heftruck is een zwaar hulpmiddel. Het is ontzettend belangrijk om veilig te werken met een heftruck. Dit is immers niet zomaar een hulpmiddel, een heftruck is een machine die soms wel vijf ton kan wegen. Een goede heftruckopleiding kan het verschil maken. Wanneer u een eigenaar bent moeten al uw medewerkers die een heftruck besturen een certificaat behaald hebben. Dit wordt tevens geëist door de Arbowet en verzekeraars. De medewerkers moeten dus voorzien worden van grondige en juiste instructies voordat zij dit hulpmiddel bedienen. De juiste heftruckopleiding kan deze zorg wegnemen, waarmee u de veiligheid binnen het magazijn en of opslag mee kunt verbeteren. Maar voordat je ook echt de heftruck op mag, moet je natuurlijk wel een heftruck examen hebben afgelegd. Dit is helemaal niet zo moeilijk omdat je bij de goede heftruck opleidingen namelijk wordt geholpen tijden je heftruck examen.

Wat houdt de heftruckopleiding in?

Een heftruckopleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Tijdens deze training worden specifieke onderdelen uitgebreid behandeld, denkt hierbij aan: vakkennis, dagelijkse controle, verkeersvoorschriften, de bediening en besturing van het hulpmiddel, het laden en lossen etc. De nadruk van de opleiding ligt voornamelijk op het praktijk gedeelte.

De grondige instructies van de heftruck

Een goede heftruckopleiding is niet alleen ontzettend belangrijk voor heftruckbestuurders zelf, dit wordt tevens verplicht door verzekeraars en de Arbowet. Om er zeker van te zijn dat de instructies grondig zijn is het niet verstandig om nieuwe medewerkers te laten instrueren door medewerkers die al langer werkzaam zijn in het betreffende bedrijf. Het is een goed idee om de medewerkers te laten instrueren door een externe heftruckopleiding. Wanneer de medewerkers de opleiding voldoende hebben afgerond, dan zijn zij in staat om veilig te weken en gevaarlijke situaties te overzien en te voorkomen.

Met een goede heftruckopleiding maken de nieuwe heftruckbestuurders kennis met eventuele onveilige werksituaties. Ook heftruckchauffeurs waarvan het heftruckcertificaat is of gaat verlopen kunnen een heftruckopleiding bij ons volgen. U bent ervan verzekerd dat de training goed en grondig is uitgevoerd en u vergroot daarmee de heftruck veiligheid binnen uw opslag of magazijn.

http://www.blomopleidingen.nl/