Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Slim verbouwen

Bent u van plan uw huis te gaan verbouwen? Dan kunnen onderstaande punten helpen om deze verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een duidelijk plan scheelt namelijk al de helft.

Zet je wensen op papier

Verbouwen doe je natuurlijk omdat je een bepaald doel voor ogen hebt. Probeer daarom je eisen en wensen zo duidelijk mogelijk te beschrijven en op papier te zetten zodat je hier tijdens de bouw niet vanaf wijkt. Het is belangrijk je aan dit plan te houden om hiermee te voorkomen dat de verbouwing ineens duurder uitvalt of langer duurt.

Visualiseer je plannen

Een idee in je hoofd hebben is één, maar dit wil nog niet zeggen dat het in het echt ook goed uitpakt. Maak daarom een moodboard en verzamel hier op alles wat je graag in je huis wil hebben. Bedenk naast de sfeer van de inrichting, ook alvast de indeling. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Schets de vorm van het huis en hou hierbij rekening met de looproutes. Daarna moet je gaan denken aan hoe je alles af wil gaan werken en beslissen in welke kleuren je de muren wil verven, maar ook aan welk materiaal en merk vloer je wil. Veel om over na te denken dus.

Stel een budget vast

Bepaal van tevoren wat je maximaal aan een verbouwing uit wil geven, en hou hierbij altijd rekening met een marge voor onvoorziene kosten. Hiermee voorkom je dat je halverwege de verbouwing zonder geld komt te zitten en de verbouwing moet staken. Het is daarnaast ook belangrijk je aan dit budget te houden. Hier en daar schuiven kan wanneer er bijvoorbeeld voor de keuken teveel is gerekend, en je dit graag wil investeren in je badkamer. Maar doe dit niet teveel, anders loop je de kans dat je het overzicht verliest en daarmee alsnog meer uitgeeft dan begroot.

Sla je spullen op

Tijdens een (grote) verbouwing is het alles behalve handig dat er spullen in de weg staan. Het kan daarom een idee zijn deze veilig op te slaan in een opslagruimte. U vindt bijvoorbeeld een opslagruimte in Hengelo, waardoor u uw spullen ook nog eens dichtbij huis hebt.

https://www.bloxopslag.nl/opslagruimte-hengelo/