Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Een houten picknicktafel is gezellig

In de snelle, technologie gedreven omgeving van vandaag voelt een picknick aan je eigen houten picknicktafel soms aan als iets uit het verleden. Lang voordat televisie, smartphones, internet en Netflix je naar binnen lokten, pakte men een dubbele boterham met pindakaas of een boterham met jam of kaas, gooide wat limonade in een fles, pakte een verse zak chips en ging naar een dichtstbijzijnde picknicktafel in de buitenlucht.

Genietend van het buitenleven

Dat laatste hoeft niet meer dankzij de prachtige houten picknicktafels die je bij www.houtenpicknicktafelkopen.nl kunt aanschaffen. Picknicktafels creëren een gemeenschappelijke buitenruimte om samen met vrienden en familie in je achtertuin van te genieten.

Met een deken op de grond of toch wat comfortabeler?

Het begon ooit met het spontaan neerleggen van een deken. Dat was de eerste daad om je eigen plekje in de natuur te claimen als dé picknickplaats. Voordat allerlei etenswaren werden uitgepakt of de mensen gingen zitten, verklaarden ze hiermee: dit is de plek. Het gebaar is beslissend, maar ook tijdelijk; als de maaltijd voorbij is, kan de deken met één paar handen worden verwijderd, vrij van kruimels worden geschud en terug opgeborgen in de kast thuis.

Onveranderd praktisch

Van de camping tot de achtertuin, de picknicktafel is tegenwoordig zo alom vertegenwoordigd dat hij bijna onzichtbaar is geworden in de eigen achtertuin. Toch is deze ingenieuze vorm – een structureel geschroefd frame dat bank en tafel tot een stevig pakket verenigt – al sinds jaar en dag grotendeels onveranderd gebleven. Na de picknick is het nu de ideale setting voor elk buitenevenement dat ons dwingt elkaar recht in de ogen te kijken over een gedeeld oppervlak.

Maak je op voor heel wat gezellige avondjes

Maak je klaar voor een lekkere en gezellige picknick in je eigen achtertuin. Wellicht onder het genot van een gezellig familiespel? Hoewel de ruimte van de tafel niet ideaal zijn voor grote strategische bordspellen, biedt de tafel meer dan een perfecte gelegenheid om eenvoudige sociale gezelschapsspellen te spelen om er een onvergetelijke dag of avond van te maken. Want de zomer staat weer voor de deur en er zijn genoeg redenen om aan je eigen picknicktafel te genieten van de zon, of van een leuke avond met familie of vrienden, of tijdens een lekkere maaltijd of na een lange wandeling, of gewoon als je op je favoriete camping vertoeft.