Quizien
Image default
Home / Moving and Relocating

Een nieuw dak en de veiligheid

Vroeger waren de huizen nog lang niet zo brandveilig als ze vandaag de dag zijn. Huizen waren nog veel gevoeliger voor brand, omdat om mee te beginnen veel huizen nog voor grote delen uit hout bestonden. Maar dat is natuurlijk niet de enigste reden. Maar tegenwoordig dan komt een brand gelukkig niet meer zo vaak voor. Toch is brandveiligheid altijd een van de meeste grote belangen als het gaat om het plaatsen van een rieten dak. Het lijkt natuurlijk ontzettend brand gevoelig.

 

Een rieten dak geeft een prachtige en unieke uitstraling en het is niet vreemd dat mensen hiervoor kiezen. Je hoeft het gelukkig ook niet zelf uit te voeren, hiervoor stap je naar een rietdekkersbedrijf en laat je een rietdekker het mooie dak voor je neerleggen. Je hebt dan ook gelijk de kans om al je vragen te stellen. Vragen als, is een rieten dak brandveilig? Worden heel vaak gesteld. Een rieten dak ziet er heel brandbaar uit, maar de korte samenvatting is is dat een rieten dak net zo veilig is als een pannendak.

 

Het riet wordt op een gesloten ondergrond aangebracht, dit heet een schroef dak. Er is geen luchtspouw, behalve als u dit juist wenst, en het is gewoon gesloten. Dit zorgt ervoor dat een rieten dak net zo brandveilig is als een pannendak. Ook isoleert een rieten dak net zo goed als een pannendak of soms zelfs beter dan een pannendak, maar een rieten dak zou niet aangeschaft moeten worden vanwege zijn isolerende kwaliteiten.

 

Je moet natuurlijk wel bereid zijn flink te durven te investering in een rieten dak. Daarnaast zal het riet na een lange periode uiteindelijk ook weer vervangen moeten worden wat het nog duurder maakt. Fijner riet zal vaak al na twintig jaar vervangen moeten worden, hoewel het fijnere riet wel mooier is.

 

http://www.rietwerk.nl/